Diyanet'ten 15 Temmuz genelgesi

Diyanet'ten 15 Temmuz genelgesi
Diyanet’in yayımlamış olduğu genelgeye göre 15 Temmuz‘da gece tüm camilerde saat 00.13’te eş zamanlı olarak selâ okunacak. Diyanet’e ait yayın organlarında “din istismarı” ve “15 Temmuz” konularında fragmanlar, haber bültenleri, canlı bağlantılar, ortak yayınlar, dinleyici görüşlerini de içeren yayınlar yapılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" nedeniyle Türkiye genelinde düzenlenecek programlara ilişkin genelge yayımladı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından imzalanan genelgeye göre, 15 Temmuz etkinlikleri çerçevesinde "Şehitlerimiz İçin Kur’an Okuyoruz" etkinliği yer alıyor.

Buna göre yarın, cuma namazı öncesinde tüm camilerde 15 Temmuz’da ölenlerin ruhları için Kuran tilaveti yapılacak, il ve ilçe merkez camilerinde mevlit okunacak. Camilerde ’15 Temmuz’u anlatan bir hutbe hazırlanarak camilerde okutulacak.

15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece saat 00.13’te de Türkiye genelindeki camilerde eş zamanlı selâ okunacak. Tüm cami minarelerinin ışıkları sabah namazına kadar açık kalacak.

Ayrıca Diyanet’e ait yayın organlarında “din istismarı” ve “15 Temmuz” konularında fragmanlar, haber bültenleri, canlı bağlantılar, ortak yayınlar, dinleyici görüşlerini de içeren yayınlar yapılacak.