Dondurmaya bir zam daha geldi

Dondurmaya bir zam daha geldi
Geçtiğimiz aylarda, yaz henüz kendini göstermeye başlamadan önce yüzde 20 zam gelen dondurma fiyatlarına bir zam daha geldi. Yeni fiyatların 17 Temmuz itibariyle geçerli olacağı ifade edilse de pek çok satıcı bugünden itibaren zamlı fiyatları uygulamaya başladı.

Geçtiğimiz aylarda, yaz henüz kendini göstermeye başlamadan önce  yüzde 20 zam gelen dondurma fiyatlarına bir zam daha geldi. Yeni fiyatların 17 Temmuz itibariyle geçerli olacağı ifade edilse de pek çok satıcı bugünden itibaren zamlı fiyatları uygulamaya başladı.

Haziran ayında gelen elektrik, süt ve şeker zamlarıyla yüzde 25 artan fiyatların ardından tüketiciler en temel ürünleri bile satın almaya korkar vaziyete gelmişti. Dondurmalara haziran ayından beri yapılan ikinci zam geldi. Dondurma üreticilerinin yüzde 20 zamlı yeni tarifesi satıcılara dağıtıldı. Zamların 17 Temmuz’dan itibaren geçerli olacağı ifade edilse de pek çok satıcı bugün itibariyle zamlı fiyatlar üzerinden satış yapacağını söyledi.

Cumhuriyet'ten Al Can Polat'ın haberine göre, mayıs sonunda 11.50 liraya satılan İtalyan Algida markasına ait Magnum, son zamla 16 liraya çıkarken 36.90 TL’ye satılan kutu dondurma haziran başında gelen zamla 47.50 TL’ye bugün gelen zamla da 54.90 liraya satılmaya başlandı.