Galatasaray, Fenerbahçe'nin 5 yıldızlı logosu hakkında TFF'ye çağrıda bulundu!

Galatasaray, Fenerbahçe'nin 5 yıldızlı logosu hakkında TFF'ye çağrıda bulundu!
Fenerbahçe Spor Kulübü dünkü tweetinde '5 yıldızlı logo' kullanacaklarını açıklamış, 6 Temmuz 2022 tarihindeki bu tweet sosyal medyada ve spor dünyasında gündem olmuştu. Sarı-kırmızılılardan bu harekete jet yanıt geldi. Galatasaray, konu hakkında TFF'ye çağrıda bulundu. İşte, 7 Temmuz 2022 Galatasaray SK tweeti!

Fenerbahçe Spor Kulübü dünkü tweetinde '5 yıldızlı logo' kullanacaklarını açıklamış, 6 Temmuz 2022 tarihindeki bu tweet sosyal medyada ve spor dünyasında gündem olmuştu. Sarı-kırmızılılardan bu harekete jet yanıt geldi. Galatasaray, konu hakkında TFF'ye çağrıda bulundu. Futbol takımlarının logosundaki yıldız sayısı elde ettikleri şampiyonlukları sembolize ediyor. Ulusal lig statüsü dışında elde edilen şampiyonluklar takımların yıldız sayısını etkilemiyordu. Ancak, Fenerbahçe'nin dünkü tweetinde bahsedilen '5 yıldızlı logo' kullanımına ilişkin açıklamalar, tüm takımları harekete geçirdi. Fenerbahçe SK'dan gelen açıklamalara ilk karşı çıkan kulüp Galatasaray oldu. İşte, 7 Temmuz 2022 Galatasaray SK tweeti...

GALATASARAY'DAN TFF'YE ÇAĞRI

6 Temmuz 2022 tarihinde Fenerbahçe 5 yıldızlı logo kullanımına dair bir tweet atmıştı.

Fenerbahçe 5 yıldız kullanımına dair Twitter'da yaptığı açıklamalarla futbol camiasını birbirine kattı. 5 yıldızlı logo kullanımına karşı ilk tepki ezeli rakibi Galatasaray'dan geldi. Galatasaray Spor Kulübü tarafından TFF 'ye gönderilen resmi yazıda, "Ulusal lig statüsü harici elde edilen şampiyonluklara dair yapılan hukuk dışı işlemlerin durdurulması ve gerekli önlemlerin alınması" ifadelerine yer verildi.

İşte, Galatasaray’ın TFF resmi mektubunda geçen ifadeler…

“İzansız ve hukuk tanımaz bu ve benzer girişimleri hoş görmemiz, Türk yargı ve idare kararlarını ve sistemini yok sayan, eşi benzeri olmayan şımarıklıkları görmezden gelmemiz beklenemez. Türk futbolunun telafisi mümkün olmayan zararlara uğramasının engellenmesi ve bu ortaoyununun sona erdirilmesi için gereken tedbirlerin alınmasını ve TFF Talimatları uyarınca gereken yaptırımların uygulanmasını talep ederiz.”