Konya Şehir Hastanesi'nde katledilen doktorun ardından Kemal Kılıçdaroğlu sert çıktı

Konya Şehir Hastanesi'nde katledilen doktorun ardından Kemal Kılıçdaroğlu sert çıktı
Konya Şehir Hastanesi'nde görev başında katledilen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya'nın ardından sosyal medya platformu Twitter üzerinden açıklamada bulundu. CHP lideri, "Silahlananlara şunu söyleyeyim; bunun bedeli var. Kanunlar bu ülkede çalıştığında, Teksas'ta yaşamadığınızı öğrenirsiniz." diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

Konya'da çalıştığı hastanede bir hasta tarafından saldırıya uğrayan doktor ve saldırgan yaşamını yitirdi.Edinilen bilgiye göre Konya Şehir Hastanesi'nde bir poliklinikteki M.A. isimli hasta ile doktor Ekrem Karakaya nedeni bilinmeyen bir sebepten ötürü kavga etmeye başladı.

Doktoru silahla vuran M.A, aynı silahla intihar girişiminde bulundu. Durumu ağır olan Karakaya ile M.A. acil olarak ameliyata alındı.

Ağır yaralanan doktor ve saldırgan doktorların tüm mücadelesine rağmen hayata tutunamadı. Bu yaşananalrın ardından Türk Tabipleri Birliği (TTB) görev başında canice öldürülen hekimin ardından tepki göstererek iş bırakacaklarını ilan etti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, bir doktorun görev başında katledilmesine ilişkin açıklamasını sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptı. Kılıçdaroğlu bireysel silahlanmaya dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

"Bugün bir hekim katledildi. Katil ruhsatlı silah taşıyordu belki ama ruhsatsız silahlarda da artış devasa. Silahlananlara şunu söyleyeyim; bunun bedeli var. Kanunlar bu ülkede çalıştığında, Teksas'ta yaşamadığınızı öğrenirsiniz. Lamı cimi yok, iktidarımızda bunun sonu hapistir."