AKSARAYLI VATANDAŞ: ASGARİ ÜCRET ZAMMI YETERLİ DEĞİL

AKSARAYLI VATANDAŞ: ASGARİ ÜCRET ZAMMI YETERLİ DEĞİL
Aksaraylılar, 5 bin 500 liraya yükseltilen yeni asgari ücreti yetersiz buldu. Asgari ücretle çalıştığını ve zamlar nedeniyle maaşının yetmediğini söyleyen Orhan Konukçu, "Asgari ücret şu anda yeterli değil. Gelen zamları asgari ücret belirliyor. Asgari ücretin arttığı haberinin geldiği gün tüm yurda...

KEMAL ONUR ATALAY

Aksaraylılar, 5 bin 500 liraya yükseltilen yeni asgari ücreti yetersiz buldu. Asgari ücretle çalıştığını ve zamlar nedeniyle maaşının yetmediğini söyleyen Orhan Konukçu, "Asgari ücret şu anda yeterli değil. Gelen zamları asgari ücret belirliyor. Asgari ücretin arttığı haberinin geldiği gün tüm yurda zam geldi; sigaraya zam geldi, diğer ürünlere zam geldi” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni asgari ücreti 5 bin 500 lira olarak açıkladı. Ancak Aksaraylılar, bu rakamı da yetersiz buldu.

Asgari ücretle çalıştığını ve zamlar nedeniyle maaşının yetmediğini söyleyen Orhan Konukçu, "Asgari ücret şu anda yeterli değil. Gelen zamları asgari ücret belirliyor. Asgari ücretin arttığı haberinin geldiği gün tüm yurda zam geldi, sigaraya zam geldi, diğer ürünlere zam geldi. Bundan faydalanamıyoruz ki. Asgari ücreti zamlandırmasınlar, diğer ürünlere de zam yapmasınlar. Her şey aynı seviyede kalsın, belli bir noktada kalsın, bundan daha iyi olur. Benim 6 ay önce aldığım maaş bundan iyiydi, Asgari ücret 2 bin 800 lira; bundan iyiydi. Bana bayağı yetiyordu ama bu bana yetmiyor. Bunu aldığımla gittiği bir oluyor. Kendi evimde oturmama rağmen yetişemiyorum, çocuk okutuyorum" diye konuştu.

"HÜKÜMETİN DEĞİŞMESİNİ İSTİYORUM"

Ali Taş ise "Şu anda milletin alım gücü çok düşük. Her şey pahalı olduğu için asgari ücret çok aşırı düşük. Bunun en az, 6-7 bin liradan aşağı olmaması lazım. Millet açlık sınırında. 80 ve 99 yıllarını yaşamaya başladık; her gün zam, her gün zam. Bugün, 7 bin lira da olsa asgari ücretin yeteceğini zannetmiyorum" dedi. Taş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İllaki birisi gelip bunu düzeltecek. Hükümetin değişmesini istiyorum. Bir kere şöyle bir şey var; bir insan, evinin içinde, evladına bir suç işlediği zaman bir ceza verir. İkincisinde ceza vermezse üçüncüsünde mutlaka ceza vermesi lazım ki bu evladın kendini düzeltmesi lazım. Aynı şeydir, aynı ev biçimidir; yani bugün devlet, babadır. Evin içinde nasıl babaysan bu devlet de bir babadır. Kendini düzene almazsa, bu milleti düşünmezse bu millet bir tokat vurur, onunla gider asgari ücreti de her şeyi de düzeltecek bir insan illaki gelir ve gelecek de Allah’ın izni ile."

"KİM GELİRSE GELSİN, TAYYİP GELMESİN"

Engelli vatandaş Kemal Değzek de "Asgari ücret yeterli değil bence. Hiç vermese daha iyiydi. Böyle bir şey olmaz. Bu hükümet değişecek, değişmek zorunda. Ya bu düzene çare bulunacak ya da değişecek" diye konuştu.

Alihan Keskin ise "Bence çok az, yani 10 bin lira olması lazım. Ev kirası 3 bin lira desen, geriye kalıyor 2 bin 500 lira. Ekmek olmuş 3 buçuk lira, bence geçinemez millet. Bence hükümetin bir değişmesi lazım. Kim gelirse gelsin, Tayyip gelmesin. Her şeye zam geliyor. Otobüse biniyoruz, 6 lira. 6 lira gibi bir ücret mi olur. Her şey çok pahalı, ben geçinemiyorum" dedi.