Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezuniyet konuşması kesilmek istenen Kaya Avşar kimdir? Kaya Avşar olayı nedir?

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezuniyet konuşması kesilmek istenen Kaya Avşar kimdir? Kaya Avşar olayı nedir?
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezuniyet töreninde Tıp Fakültesi Dekanı Deniz Demiryürek, dönem temsilcisi Kaya Avşar’ın konuşmasını kesmek isteyince yuhalandı. Peki mezuniyet konuşmasıyla gündem olan Kaya Avşar kimdir? Kaya Avşar olayı nedir?

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezuniyet töreninde mezuniyet konuşması yapan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Kaya Avşar gündeme bomba gibi düştü. Konuşma sırasında söyledikleri nedeniyle Dekan Deniz Demiryürek, Avşarı'ı susturmak istedi.

Mezun olan öğrenciler ve aileleri, Avşar'ı susturmak isteyen Demiryürek’e sert şekilde tepki gösterdi ve Demiryürek’i yuhalamaya başladı. Salonun bu tepkisinin ardından geri çekilen dekan Kaya Avşar'ın konuşmasını bitirmesine izin vermek zorunda kaldı.

BİLİM İNSANI VURGUSU

Avşar konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Mesleğimize ve meslektaşlarımıza sahip çıkmalıyız. Bilim, baskıların, siyasi kaygıların olmadığı demokrasinin ön planda olduğu özgür platformlarda ilerler. Aidiyet duygusu yüksek akademisyenlerimizin kendi kaderlerini kendileri belirlediğinde daha ileri gidebileceğimizi düşünüyorum. Üniversitemiz kadrolarının dahil olmak üzere öncelikle siyasilerin beklentilerini karşılamaktan çok üniversitemizdeki bilim insanlarının isteklerinin değerlendirilmek olmalıdır”

“HAYATTA EN HAKİKİ MÜRŞİT İLİMDİR”

Yuhalanmasının ardından Avşar'ın konuşmasına izin vermek zorunda kalan Deniiz Demiryürek konuşmayı dinlemeye devam etti. Avşar konuşmasını Atatük'ün şu sözleriyle bitirdi:

“Türkiye'deki bütün akademisyenlerin desteklenmesi, ilmin aydınlattığı üniversitelerde demokrasinin hakim olması gerektiğine inanıyorum. Hayatta en hakiki mürşit ilimdir”

KAYA AVŞAR KİMDİR?

Kaya Avşar bu dönem Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan genç bir hekimdir. Bu dönemin temsilcisi olarak yaptığı mezuniyet konuşmasıyla gündeme bomba gibi düştü. Bilim ve siyasetin aynı potada eriyerek iç içe geçtiğini ifade eden Avşar, bilimin bağımsız şekilde işleyen bir sistem olduğunu belirtti. Konuşmasını Atatürk'ün sözleriyle bitiren Avşar'a sosyal medyada övgüler dizildi.