Berberler eski bayramları arıyor!

Berberler eski bayramları arıyor!
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala yoğunluğun yaşandığı berberler, eski bayramların ve iş yoğunluklarını özlemle arıyor....

Müminler Kurban Bayramı’nın heyecanını yaşarken berber ve kuaförlerde de bayram öncesi hareketlilik başladı. Bayram dolayısıyla sabahın erken saatlerinde iş yerlerini açan berberler, gelen müşterilerinin tıraşını yapıyor.

Akşamın geç saatlerine kadar mesai yapan berberler, pandemiden bu yana günümüz bayramların eski bayramların yerini bir türlü tutmadığını belirtti.

Eski bayramlara özlem duyan berberler, ekonomik sıkıntıların işlerini olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Eskiye göre bayram yoğunluğunun azaldığını dile getiren berber Yasin Elibol, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, pandemi ile birlikte azalan işlerinin yaşanan ekonomik sıkıntılarla daha da kötüye gittiğini anlattı.

Yasin Elibol

“Eskiden bayram öncesi berberlerde yer bulmak zordu”

Şu an sessiz ve sakin bir bayram geçirdiklerini belirten Elibol, “Şu an bayrama 3 gün var. Tıraşa gelenler bile iki defa tıraş olmamak için tıraşını bayrama bırakanlar var. Hatta ekonomik şartlardan dolayı tıraş olmak istemeyenler var. Eskiden bayrama 2-3 gün kala sıralar doluydu ve yer bulunmuyordu. Ama şu an sessiz. Maaşlara zam yapmak sorunu çözmüyor, önemli olan alım gücünü arttırmaktır. Alım gücü artarsa piyasa açılır.” dedi.

Hüseyin Bayar

“İşlerimizin eskisi gibi olmasını ümit ediyoruz”

Uzun zamandır bayram öncesi eski yoğunluğu yaşamadıklarını vurgulayan bir diğer berber Hüseyin Bayar ise şunları söyledi:

“Bayram tıraşlarına başladık fakat eskisi kadar yoğunluğumuz yok. Bu da ekonomik sıkıntılardan kaynaklanıyor. İşlerimiz eskiye göre kat kat azaldı. 15 günde bir, haftada bir tıraş olmaya gelen müşterilerimiz neredeyse ayda hatta 2 ayda bir gelmeye başladı. Ekonominin düzelmesini ve işlerimizin eskisi gibi olmasını ümit ediyoruz.”

Emre Çolpan

“Bayram için tıraş olmaya geldim”

Ekonomik sıkıntılardan dolayı eskisi tıraş olamaya gelemediklerini belirten vatandaş Emre Çolpan, “Bugün bayram tıraşı olmak için kuaföre geldim. En son bir buçuk ay önce tıraş olabilmiştim. Normalde olsa 2 hafta öncesinden tıraş olmam gerekiyordu ama ne yazık ki eskisi gibi tıraşa gelemiyoruz. Bu da yaşadığımız ekonomik sıkıntılardan dolayıdır. Ama bayram geldiği için mecburen tıraş olmaya geldim.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)