İZMİT BELEDİYESİ, YENİLENEN BEBEK EMZİRME KABİNLERİNİ HİZMETE AÇACAK

İZMİT BELEDİYESİ, YENİLENEN BEBEK EMZİRME KABİNLERİNİ HİZMETE AÇACAK
İzmit Belediyesi’nin amacı dışında kullanıldığı için pandemi döneminde kaldırdığı bebek emzirme kabinleri, daha hijyenik ve konforlu bir ortamda yeniden hizmet vermeye başlayacak....

İzmit Belediyesi’nin amacı dışında kullanıldığı için pandemi döneminde kaldırdığı bebek emzirme kabinleri, daha hijyenik ve konforlu bir ortamda yeniden hizmet vermeye başlayacak.

İzmit Belediye Meclisi'nin temmuz ayı toplantısında, emzirme kabinlerinin kaldırılmasına yönelik eleştirilere cevap veren Meclis Başkanı Yaşar Kardaş, “Kabinlerin özellikle kaldırılmasını isteyen bendim. Çünkü amacı dışında kullanılıyordu ve hijyen olmayan koşullar oluşmuştu” dedi. 

Mevcut kabinlerin çağın gerekliliklerinin dışında kaldığını söyleyen Kardaş, “O kadar gayri sıhhiydi ki artık içerisinde, affedersiniz tuvaletini yapan insanlar vardı. Dolayısıyla bunları yenileyelim, sıhhi bir hale getirelim. Hijyenik bir ortamda kadınlarımız çocuklarını emzirsin. O dönem kaldırdık, şimdi yine tekrar çok daha sağlıklı ve kullanışlı bir ortam oluşturarak sosyal bir proje kapsamında yenilemek istiyoruz” diye konuştu.