Esenler'de 4 Afgan küçük kıza tecavüz etti iddiası ortalığı karıştırdı! Konuya ilişkin ilk açıklama

Esenler'de 4 Afgan küçük kıza tecavüz etti iddiası ortalığı karıştırdı! Konuya ilişkin ilk açıklama
İstanbul Esenler'de Afgan uyruklu 4 kişinin 12 yaşındaki bir çocuğa tecavüz ettiği iddiası sosyal medyayı karıştırdı. Konuyu Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ'ın gündeme getirmişti. Esenler Kaymakamlığı konuya ilişkin olarak açıklama yaptı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, dün sabah saatlerinde İstanbul Esenler'de 4 Afgan'ın 12 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz ettiğini iddia etmişti. Sosyal medya hesabından duyurduğu haberin ardından tepkiler peş peşe gelmişti.

Özdağ yaptığı paylaşımda "Dün akşam Esenyurt Namık Kemal mahallesinde 4 Afgan 12 yaşında bir Suriyeli kıza tecavüz etti. Halk sokağa döküldü. Afganlar ağır şekilde dövüldü. Halk mahallemizde yabancı istemiyoruz diyerek emlak komisyoncularına tepki gösterdi. Bıçak sırtında yaşadığımız günlerden geçiyoruz." ifadelerini kullanmış ardından yeniden paylaşım yaparak yerin Esenyurt, değil Esenler olduğunu söylemişti.

ESENLER KAYMAKAMLIĞINDAN AÇIKLAMA

İnfial yaratan vicdan sızlatıcı olaya ilişkin ilk açıklama Esenler Kaymakamlığı'ndan geldi. Kaymakamlık yaptığı açıklamada çocuğa tecavüz iddialarının gerçek dışı olduğunu açıkladı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan, 'ilçemizde yabancı uyruklu şahıslar tarafından bir çocuğa tecavüz edildiği' yönündeki iddialar gerçek dışıdır, ilçemizde bu şekilde bir olay yaşanmamıştır. Kamu düzeni ve güvenliğini bozmayı hedefleyen bu ve benzeri paylaşımlara itibar edilmemesi hususu kamuoyunun takdirine saygıyla sunulur."