Bayram için tatlı siparişleri verilmeye başlandı

Bayram için tatlı siparişleri verilmeye başlandı
​Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Müslümanların ibadet niyetiyle kurban kestiklerini ve aynı şuurla misafir ağırlamaya çalıştığını belirten tatlı ustası Enes Keskin, şimdiden siparişler için çalıştıklarını kaydetti....

Her geçen gün artan fiyatlar ve gelen zamlara rağmen ibadet niyetiyle Kurban Bayramı'na hazırlanan Müslümanların ikramlık tatlı siparişleri hazırlamaya çalışan ustalar tüm zamlara rağmen Müslümanların kutsallarına sahip çıkmaya çalıştığını belirtti.

30 yılı aşkın bir süredir baba mesleğini üçüncü kuşak olarak sürdürmeye çalıştığını belirten Enes Keskin, "Kurban Bayramı'na yaklaştığımız şu günlerde bayram hazırlıklarına başladık. Ramazan ayı içerisindeki yoğunluk gibi olmasa da yine de bir yoğunluk var. Kurban Bayramı siparişlerini almaya başladık. Ustalarımız siparişleri hazırlamaya başladılar. İnşallah Arife günü müşterilerimize siparişlerini güzel bir şekilde sunacağız. Kurban Bayramı'nın yaklaşması nedeniyle ekip halinde çalışıyoruz, hazırlıklarımız tamamdır." dedi.

Girdilerin yüksek olmasının vatandaşları da etkilediğine değinen Keskin, "Şekere yüzde 67 oranında bir zamın gelmesi bizleri de müşterileri de etkiledi. Zamdan önce şekeri 575 liraya Malatya'dan direk fabrikadan alıyordu. Orada da kota uygulaması var. Tatlı salonlarına 20 torbadan fazla veremiyorlar. Nakliye ile birlikte bize 600 liraya mal olan şekerin torbası, zamlardan sonra 825 liraya mal olmaya başladı. 20 torbadan fazla fabrikadan alamadığımız için şeker ihtiyacını toptancıdan karşılamaya çalışıyoruz. Bu durumda şekerin çuvalı bin liraya mal oluyor. Bunun yanı sıra yağ ve una gelen zamlar da bizleri sarsıyor. İki hafta önce unun torbasına 150 lira zam geldi. 500 liraya aldığımız un şu an 650 lira oldu. Maliyetler yükselince sıkıntıya giriyoruz. Halkımızın alım gücü düşük olduğundan biz de gelen zamların sadece bir kısmını yansıtmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Keskin; Anadolu halkının misafirperverliğine değinerek "Kurban Bayramı'nı inancımızdan dolayı en güzel şekilde karşılamaya çalışıyoruz, bundan dolayı şartlar ne olursa olsun kurbanımızı kesmeye çalışıyoruz.  Halk olarak misafirperver olduğumuzdan gelen misafirlerimize kurban etinin yanı sıra tatlı ikram etmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)