Sirius Güneş kavuşumu nedir, ne zaman olacak?

Sirius Güneş kavuşumu nedir, ne zaman olacak?
Milyonlarca vatandaş bugün gerçekleşecek Sirius Güneş kavuşumunu merak ediyor. Sirius Güneş kavuşumu nedir, ne zaman olacak, saat kaçta olacak? Sirius Güneş kavuşumu sırasında neler yapılmalı, ne oluyor? Sirius nedir, Kuran'da geçiyor mu? İşte tüm bu soruların cevabı haberimizde...

Sosyal medyada gündem olan ve en üst basamaklarda yerini alan Sirius kavuşumu ile alakalı araştırmalar sürüyor. Güneş-Sirius kavuşumu ile alakalı merak edilen bütün ayrıntılar araştırılmayı sürdürürken Sirius ile alakalı cevap aranan pek çok soru var. Günün en fazla araştırılan konuları arasında ilk basamaklara çıkan Sirius ile alakalı araştırmalar devam ediyor. Güneş Sirius kavuşumu ve bu kavuşum esnasında neler yapılacağı merak ediliyor. Bir senelik kaderin baştan yazıldığı gün olarak tanınan Güneş Sirius kavuşumu Necm Suresi’nin 49. ayetinde de geçiyor. Peki, Sirius ne demek, anlamı nedir? Sirius yıldızı Kur’an-ı Kerim’de geçiyor mu? 6 Temmuz Güneş Sirius kavuşumu saat kaçta, neler yapılmalı? İşte bütün ayrıntılar

Sirius ya da Kur’an-ı Kerim’de geçen ismiyle Şi’ra yıldızı, gökyüzünün en parlak yıldız olarak bilinir. Her sene yengeç döneminde enerjisi ile şifa dağıtır. Gökyüzünün en önemli yıldızlarından olan Güneş ile kavuşunca yeni bir döngüyü de yanında getirecek olan Sirius, Hint mitolojisinde cennetin kapısı olarak bilinir.

SİRİUS GÜNEŞ KAVUŞUMU NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Sirius-Güneş kavuşumu, 6 Temmuz 2022 Çarşamba günü (bugün) saat 16.16’da olacak.

Sirius Güneş kavuşumu, senenin en şanslı günü olarak bilinir. Bu özel gün, astrolojide şans, güç, mutluluk ve Tanrısal iradenin insanlar üstündeki etkisini belirtir. Kavuşumun başladığı anlarda güzel dileklere yoğunlaşılıp dua edilebilir. Tabi ki dua etmenin bir saati ya da günü yoktur. Fakat Sirius Güneş kavuşumunda bol bol dua etmek, güzel düşünceleri düşünmek, pozitif enerjilerle olumlu düşüncelere kilitlenmek ve meditasyon yapılması önerilir. Bu özel günün duayla geçirilmesi tavsiye edilir. Öte taraftan dileyen kavuşum sırasında tütsü yakabilir, gözlerini kapatarak hayaller kurabilir ve istediği biçimde arınma ritüelleri gerçekleştirebilir. Kavuşum sırasında ve gününde negatif kişilerden arınmak, uzaklaşmak iyi gelecek ve kişiye kendini daha iyi hissettirecektir.

SİRİUS YILDIZI NEDİR, ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Gece gökyüzünün en parlak yıldızlarından birisi olan ve büyük köpek takımyıldızı kategorisinde bulunan Sirius, dilimizde ise ‘Akyıldız’ adıyla tanınır. Sirius yıldızına en yakın yıldız ise Canopus yıldızıdır. Sirius yıldızının dünyaya uzaklığı 8,611 ışık yılı uzaklığı olarak belirlenmiştir. Bu yıldızın yarı çapı ise 1.190.000 km olarak hesaplanıyor. Sirius yıldızının yüzey sıcaklığı ise 9.940 K olarak geçer.

Sirius yıldızı ile alakalı araştırmaların en başında bu yıldızın Kur’an-ı Kerim’de geçip geçmediği meselesi bulunuyor. Sirius yıldızı ile alakalı araştırmalarını sürdürenler ‘Sirius yıldızı Kur’an-ı Kerim’de geçiyor mu?’, ‘Sirius yıldızı Kur’an-ı Kerim’de nasıl geçiyor?’ biçiminde sorulara da cevap arıyor. Sirius yıldızından Kur’an-ı Kerim’de de söz edilir. Necm Suresi’nin 49. ayetinde geçen Sirius yıldızı, ‘Ve Şira’nın Rabbi de O’dur’ denilip evrenin bir parçası olarak kabul edilmiştir.