UEFA'dan LGBT topluluğunu desteklemeyen Real Madrid'e yaptırım!

UEFA'dan LGBT topluluğunu desteklemeyen Real Madrid'e yaptırım!
LGBT destekleyen takımların sayısı gitgide artarken, İspanya La Liga temsilcisi Real Madrid, kulüp olarak LGBT topluluğunu desteklemediklerini açıklamıştı. Bu karara UEFA'dan sert bir yaptırım geldi!

LGBT destekleyen takımların sayısı gitgide artarken, İspanya La Liga temsilcisi Real Madrid, kulüp olarak LGBT topluluğunu desteklemediklerini açıklamıştı. Bu karara UEFA'dan sert bir yaptırım geldi! LGBTİ topluluğunun sembolü olan gökkuşağı renkleri pek çok futbol kulübünün logosunu süslerken, bu akıma karşı çıkan Real Madrid, UEFA'dan ceza aldı!

UEFA’DAN LGBT DESTEKLEMEYEN REAL MADRİD’E CEZA!                          

Toplumun her kesimine saygı duyduklarını ifade etmek için futbol takımlarının pek çoğu, UEFA'nın talimatıyla kulüp logosunu rengarenk sembollerle süslemişti. LGBTİ akımını sembolize eden gökkuşağı renkleri İspanya La Liga temsilcisi Real Madrid tarafından reddedildi. UEFA, talimatına karşı çıkan İspanyol kulübe sert bir yaptırım uygulamaya karar verdi. Az önce sosyal medyada gündeme gelen konu hakkında şimdilik detaylar bunlar. UEFA, 2021/22 sezonunun La Liga şampiyonu Real Madrid'e ne ceza verecek göreceğiz. Öte yandan kulüp, UEFA'nın yaptırım tehdidine rağmen bu karardan taviz verilmeyeceğini açıkladı.

Lgbt destekleyen kulüpler;

Liverpool
PSG
Barcelona
Bayern Münih
Tottenham
Manchester United
Chelsea
Juventus
Arsenal
Manchester City

LGBT; lezbiyen, gey, biseksüel ve transgender sözcüklerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. 1990'lı yıllarda kullanılmaya başlanmıştır.