Dondurma virüsü tehlikesi! 23 kişiye bulaştı, 1 kişi öldü

Dondurma virüsü tehlikesi! 23 kişiye bulaştı, 1 kişi öldü
ABD'de aynı dondurma markasından dondurma alan 23 kişiye Listeriosis virüsü bulaştı. Virüs bulaşan bir kişi hayatını kaybetti.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi tarafından paylaşılan açıklamaya göre dondurmadan bulaşan Listeria virüsü sebebiyle 23 kişi rahatsızlandı. Virüsün bir kişinin ölümüne neden olduğu belirtilitken salgının Florida’da yer alan bir dondurma markasından kaynaklandığı kaydedildi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi tüketicilere salgına neden olan ve şu anda 10 eyalete yayılan dondurmanın evlerinden hemen atılmasını belirtti. Ayrıca virüsü yayan dondurma ile temas eden mutfak ürünlerinin de iyice temizlenmesi gerektiği belirtildi.

Söz hususu dondurma markası ile temasa geçen CDC, ürünlerin toplatılmasını talep ederken perakendecilere de ürünleri raftan indirme çağrısında bulundu.

Listeriosis olarak tanınan virüs, tipik olarak Listeria monocytogenes bakterisi ile kontamine olmuş yiyeceklerden insana geçiyor. Yiyeceklerin yenilmesinin ardından 70 gün sonra dahi semptomlar kendini gösterebiliyor. Duyurulan son verilere göre şu an için ABD'de virüsten 23 kişi enfekte oldu. 1 kişinin ise virüs nedeniyle yaşamını yitirdiği açıklandı.