Bayram şekeri fiyatları cep yakıyor

Bayram şekeri fiyatları cep yakıyor
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala şeker ve lokum fiyatlarında artış olduğunu belirten şeker satıcıları, fiyatların yüksel olmasından dolayı şeker satışlarının azaldığını söyledi....

Kurban Bayramı'na 3 gün kala çarşı ve pazarda bayram heyecanı başladı. Bayram'da misafirlere ikram edilen şeker ve çikolatalar alışveriş merkezi, market ve dükkânlarda satışa sunuldu.

Batman'da kurulan tezgâhlarda bayram şekerlerinin yanı sıra lokum ve kolonya satışları devam ediyor. Bayrama 3 gün kalmasına rağmen istenilen yoğunluğun halen başlamadığını belirten şeker satıcıları, artan maliyetlerden dolayı en uygun şeker fiyatlarının 50 TL ile 220 TL arasında olduğunu belirti.

Son zamanlarda toz şekerde yaşanan fahiş fiyat artışının bayram şekerlerinin de artmasına neden olduğunu belirten şeker satıcıları, geçen sene kilosu 20 lira olan şekerin 50 liraya, 100 lira olan şekerin ise 200 liraya yükseldiğini ifade etti.

Esnaf, Aratan fiyatlardan dolayı önceki yıllarda 5-6 kilo şeker alan müşterilerinin artık 1 kilo ya da gramla başladığını belirti.

"20 liraya verdiğimiz şeker 50 lira, 100 liralık verdiğimiz 200 lira olmuş"

 

Selman Sertkaya

Bir yılda şeker fiyatlarının neredeyse yüzde 100 artığını ifade eden şeker satıcısı Selman Sertkaya, "Şu anda bayram hazırlıklarımız devam ediyor. Eksilen şekerlerimizi tamamlıyoruz. İnsanlar şeker alıyor ama çok az miktarda alıyorlar. Eskiden poşet poşet kilolarca şeker alanlar şu anda gramla alıyorlar çünkü halkın alım gücü bayağı düşmüş durumda. Toz şekerin kilosu 30 lirayı bulduğu için en düşük bayram şekerinin kilosu 50 lira. Bu rakam 220 liraya kadar çıkıyor. Şeker fiyatları bayağı arttı. Geçen sezon kilosunu 20 liraya verdiğimiz şeker şu anda 50 lira, 100 liralık verdiğimiz 200 lira olmuş. Lokum çeşitleri, badem çeşitleri ve bütün çeşitlerde fiyatlar bu şekilde artmış durumda. İnşallah bayram hayırlara vesile olur ve alışveriş güzel geçer de herkes memnun olur." diye konuştu.

"Az da olsa herkes bayram için evine şeker alıyor"

Selman Sertkaya

Şeker fiyatlarında yaşanan artışlardan dolayı önceki yıllarda bayram şekerini kiloyla alanların şimdilerde ise gramla almaya başladığını ifade eden bir diğer şeker satıcısı Hüseyin Ayhan, ise şunları söyledi:

"Sıcak havalardan dolayı şekere pek rağbet yok ama az da olsa herkes bayram için evine şeker alıyor. Tabi son zamanlarda toz şekerde yaşanan fahiş zamlar ve bunun yanında akaryakıt fiyatlarındaki artış bayram şekerini de etkiledi. Eskiden 5-6 kilo şeker alan vatandaş şu anda 1 kilo veya gramla almaya başladı. Halkımızdan isteğimiz yerel esnafından alışveriş yapmalarıdır çünkü biz hep beraber varız. Şu anda bayram havası yok ama müşterilerimizi bekliyoruz." (İLKHA)