3600 ek gösterge memur ve memur emeklilerin maaşlarına ne kadar etki edecek?

3600 ek gösterge memur ve memur emeklilerin maaşlarına ne kadar etki edecek?
3600 ek gösterge çalışmaları aylar süren çalışma sonucunda tamamlandı. Peki 3600 ek gösterge çalışması memur ve memur emeklilerinin maaşına ne kadar etki edecek? Memur ve memur emeklileri ne kadar zam alacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ocak ayına girilmesi ile beraber kameraların karşısına geçmiş ve 3600 ek gösterge, EYT ve daha pek çok meselede yeni düzenlemelerin gerçekleştirileceğini, bu çerçevede çalışmaların hızlanacağını söylemişti. Bakan Bilgin’in açıklamalarının ardından çalışma süreci başladı ve ilk olarak 3600 ek gösterge düzenlemesinin ele alınacağı belirtildi.

Ocak ayından beri milyonlarca memur ve memur emeklisi tarafından ilgiyle beklenen 3600 ek gösterge düzenleme çalışmaları, mayıs ayının sonu itibari ile bitirildi. Her fırsatta kamuda hiyerarşinin önüne geçileceğini ve çalışma yaşamı ile emeklilik yaşamı arasında maaş açısından hak ihlalinin olmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yapılan 3600 ek gösterge düzenleme çalışmalarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bilgisine sunulduğunu ve bir problem çıkmaz ise TBMM’ye kanun teklifinde bulunulacağını söyledi.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİNİN MAAŞLARINDA NE KADAR FARK OLACAK?

3600 ek gösterge, yaklaşık 6 aylık bir çalışmanın sonrasında geride bıraktığımız günlerde Meclis’e gönderildi. Gerçekleştirilen açıklamalar ile beraber ek gösterge düzenlemelerinin, torba yasa çerçevesinde Meclis tarafından kabul edildiği bilgisi verildi. Şimdi ise milyonlarca memur ve memur emeklisi, maaşlarında nasıl bir değişim olduğunu öğrenmek için araştırma yapıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın liderliğinde yapılan 3600 ek gösterge düzenleme çalışmaları neticesinde kanunlaşan yeni kararların, 5,3 milyon memuru ve memur emeklisini doğrudan etkilediği bildirildi.

3600 ek gösterge çerçevesinde, ek göstergesi 0 olan memurlarda bile 600 puanlık düzenleme hakkının tanımlandığı bilgisi verildi.

Gerçekleştirilen düzenleme çalışmalarından etkilenen gruplar ve yeni göstergeleri şöyle:

  • 3000 ek göstergeli tüm meslek grupları (avukat, bekçi, il müdürü, uzman jandarma, uzman erbaş): 3600 ek gösterge
  • 2 yıl ve üzeri mezuniyete sahip olan polisler, din görevlileri, sağlık çalışanları: 3600 ek gösterge
  • 2200 ek göstergeli tüm meslek grupları (ilçe müdürü, il müdür yardımcısı, gelir uzmanı, insan kaynakları vb.): 3600 ek gösterge
  • Genel müdür vb.: 4400 ek gösterge