ABD Ebu Akile'nin ölümünde işgalci rejimin dahlinin "muhtemel" olduğunu ileri sürdü

ABD Ebu Akile'nin ölümünde işgalci rejimin dahlinin "muhtemel" olduğunu ileri sürdü
​ABD Dışişleri Bakanlığı, Al Jazeera muhabiri Şirin Ebu Akile'nin ölümüne neden olan kurşunda yaptığı incelemede "kurşunun kaynağının tespit edilemediğini" savunarak, "muhtemelen işgalci kolluğu tarafından vurulduğunu" ileri sürdü....

ABD Dışişleri Bakanlığı, Batı Şeria'da 11 Mayıs'ta Ebu Akile'yi öldüren kurşunun balistik incelemesini tamamladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Balistik uzmanları merminin ağır hasarlı olduğunu belirledi ve bu da net bir sonuca varılmasının mümkün değil." İddialarına yer verildi

Açıklamada Ebu Akile'yi öldüren kurşunun kaynağı konusunda "kesin bir sonuca varılamadığı" ancak işgal siyonis rejimin "muhtemel sorumlu" olduğu ileri sürüldü.

Kudüs doğumlu 51 yaşındaki El Cezire gazetecisi Şirin Ebu Akile, 11 Mayıs'ta işgal ordusunun Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin mülteci kampına düzenlediği bir saldırıyı takip ederken kafasından canlı kurşunla öldürüldü.

BM geçtiğimiz günlerde yayımladığı bir raporla Akile'yi öldüren kurşunun işgal askerlerinin silahından çıktığını doğrulamıştı. 

ABD makamlarının bu raporunun ardından direniş grupları ve Filistin'deki adli makamları da yaptıkları açıklamalarla tepki gösterdi.

Filistin Cumhuriyet Başsavcılığı, Filistin adli makamları tarafından soruşturmaların dışında dışardan herhangi bir soruşturmanın geçerliliğinin olmadığı vurgulandı.

HAMAS da yaptığı açıklamada gazeteci Ebu Akile'nin kasten öldürülmesinden birincil ve doğrudan siyonist işgalin sorumlu olduğunu yineledi, bağımsız bir uluslararası soruşturma açılması ve davanın Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne sunulması ve gerçeğin ortaya çıkarılması ve faillerin cezalandırılması için çağrıda bulundu. (İLKHA)