Beşiktaş Wout Weghorst transferini bitirdi! Weghorst'un takıma maliyeti belli oldu

Beşiktaş Wout Weghorst transferini bitirdi! Weghorst'un takıma maliyeti belli oldu
Beşiktaş uzun süredir takipte olduğu Wout Weghorst transferini bitirdi. Siyah beyazlı ekibin Weghorst yapacağı ödemeler de belli oldu. Sözleşmedeki bonservis detayı dikkat çekti.

Teknik direktör Valerian İsmael'in talebi çerçevesinde Burnley'den Hollandalı forvet futbolcusu Wout Weghorst ile temasa geçen Beşiktaş yönetimi uzun zamandır süren transfer görüşmelerinde mutlu sona vardı.

Siyah beyazlılar, Cenk Tosun'un sonrasında Weghorst'u transfer etti.

TRANSFER BELGELERİ ULAŞTI

Fanatik'in haberine göre Beşiktaş yöneticileri, Burnley kulübünden gelen transfer belgesinin ulaşması ile beraber özel uçak için temasa geçti.

Hollandalı oyuncunun bu gece İstanbul'a geleceği, sağlık kontrollerinin ardından resmi imzayı atmasının ardından takımının Avusturya kampına katılacağı bildirildi.

14 MİLYON EURO SATIŞ OPSİYONU VAR

Beşiktaş, Weghorst'un sözleşmesinde olan özel madde sebebiyle yıldız futbolcu için kiralama bedeli vermeyecek. Siyah beyazlılar yıldız futbolcuya (2.8 milyon Euro) +bonus verecek. Yıldız futbolcunun kiralık sözleşmesinde 14 milyon Euro satış opsiyonunun da olduğu belirtildi.

Wout Weghorst, Hollanda Milli Takımı’na ilk defa Mart 2018’de davet edildi ve ilk karşılaşmasını İngiltere’ye karşı oynadı. Son 4 senede 14 defa milli formayı terleten tecrübeli oyuncu rakip fileleri 3 defa havalandırırken 1 de asist yaptı.

Profesyonel kariyerine ülkesi Hollanda’da başlayan Wout Weghorst beş farklı ekibin formasını giydi. Bu kulüplerde toplam 389 resmi karşılaşmaya çıkan deneyimli forvet 162 gol ve 46 asistlik performans gösterdi. Geride bıraktığımız sene ara transfer döneminde 14 milyon euro bonservis bedeli ile Wolfsburg’dan Burnley’e transfer olan Weghorst, İngiliz kulübüyle 2025’e dek geçerli sözleşme imzalamıştı.