Karakol klibine LGBT tepkisi yağan Mabel Matiz'den ilk açıklama

Karakol klibine LGBT tepkisi yağan Mabel Matiz'den ilk açıklama
'Karakol' isimli şarkısının klibinde LGBT öğeleri olan Mabel Matiz tepkilerin ardından ilk defa konuştu. Kendisine destek çıkanlara teşekkür eden Mabel Matiz "Ağlıyorum ama sevinçten" dedi.

Şarkıcı Mabel Matiz'in 5. solo albümünden yeni teklisi 'Karakol' geride bıraktığımız günlerde paylaşıldı. İki erkeğin yakınlaşmasının anlatıldığı klip kısa zamanda sosyal medyada en fazla konuşulan konulardan oldu.

Yönetmenliğini Cenan Çelik, styling ve sanat yönetmenliğini ise Anıl Can'ın yaptığı; söz ve müziğin Mabel Matiz'e ait olduğu klipte LGBT ayrıntıları vardı. İki erkeğin hikayesi üstünden çekilen klipte eşcinsellik olması tepkilere neden oldu.

Bazı kullanıcılar tepkisini belirtirken, Sıla, Gülşen, Hazal Kaya, Berna Laçin ve Demet Sağıroğlu gibi ünlüler ise destek açıklaması yaptı.

MABEL MATİZ'DEN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Olanların sonrasında suskunluğunu bozan Mabel Matiz klipten bir görüntüyü Instagram sayfasından paylaşarak şunları yazdı:

"Ağlıyorum ama sevinçten... Tek tek yetişemediğim mesajlarınıza, yorumlarınıza, 'Karakol’u böyle güzel böyle içten sarıp, kucaklamanıza gönülden teşekkür ederim. Daha çok hikayelerimiz var anlatacak...

İnsana, hayata dair her şey bugüne dek şarkılarımda müziğimde yer buldu; bundan sonra da yer bulmaya devam edecek. Aşkın, sevginin ve insanlığın bütün hallerini dile getirmeye, el ele tutuşmaya inatla devam... Her şey geçer, hayat ve şarkılar kalır..

Aysel’in yazdığı, Sezen’in de söylediği gibi; 'Gün bizim güneş bizim, göğsümüzde ateş bizim. El ele olduğumuz o gün gülmek bizim...'