İşsizlik maaşı ne kadar oldu? Yeni zam geldi

İşsizlik maaşı ne kadar oldu? Yeni zam geldi
Asgari ücrete yapılan yeni zammın sonrasında işsizlik maaşları da güncellendi. Peki güncel işsizlik maaşı ne kadar oldu? İşte cevabı...

Yeni asgari ücret zammı 1 Temmuz'da ilan edilmişti. Asgari ücret yüzde 30 ara zam ile birlikte net 5 bin 500 liraya yükselmişti. Bilindiği gibi, işsizlik maaşları da asgari ücrete oranı ile beraber değişiyor. Gelişmenin sonrasında işsizlik maaşının güncel oranı da araştırılmaya başlandı. Peki işsizlik maaşı ne kadar oldu?

İşsizlik maaşı güncel oranı asgari ücret ilave zammı ardından gündem oldu. Çalışanların ortalama brüt kazancının yüzde 40’ı kadar işsizlik maaşı ödendiği biliniyor. En fazla işsizlik ödeneği ise aylık brüt asgari ücretin % 80’ini aşamıyor. Güncellenen yeni asgari ücretle birlikte işsizlik maaşı da netleşti. İşsizlik maaşı bundan sonra en düşük 2561 TL, en yüksek de 5123 TL olarak ödenecek. Söz hususu ödemeden yüzde 0.00759 oranında da damga vergisi kesintisi yapılıyor.

İŞSİZLİK MAAŞI ALMA ŞARTLARI NELER?

İşsizlik maaşı alma koşulları da vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Gerekli koşulları sağlayan vatandaşlar işsizlik maaşı alabiliyor. Ödeme ile alakalı İŞKUR’un resmi internet sitesinde şunlar yazıyor:

-Çalışanın kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalması,

-Hizmet akdinin feshinden daha önce son üç yılda en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak,

-Hizmet akdinin bitmesinden daha önceki son 120 gün hizmet akdine tabi çalışmak,

Gene hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamında başvuru yapmak.