Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Asgari ücret belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Asgari ücret belli oldu
Milyonlarca asgari ücretlinin beklediği haberi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. Yılın altıncı ayında yapılan ek zam ile birlikte yeni asgari ücret yüzde 30 artışla birlikte net 5.500 lira olarak belirlendi.

Milyonlarca asgari ücretlinin merakla beklediği sorunun cevabını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapmış olduğu açıklamaya göre, yılın altıncı ayında ek zamla birlikte belirlenen yeni asgari ücret yüzde 30 artışla birlikte net 5.500 lira olarak belirlendi.

Söz konusu asgari ücret bugün itibariyle geçerli olacak.

Erdoğan, yeni asgari ücret basın toplantısında yaptığı açıklamada şu açıklamaları yaptı:

“Türkiye maruz kaldığı ekonomik tuzaklara karşı kendi kurduğu programı yürütmektedir. Yeni durumun en somut olumsuz durumunu kurdaki ve enflasyondaki olumsuzlukla yaşadık. Esasen enflasyon tüm dünyanın öncelikli sorunudur.

Bizim kendi alışkanlıklarımız nedeniyle ülkemizde enflasyon elbette farklı tezahür etmektedir. Ancak insanların hayatlarına etkisi aynıdır. Bu anlayışla, asıl dikkatimizi ve önceliğimiz kendi vatandaşlarımızın sorunlarına verdik.

Karadeniz’in kuzeyindeki savaşın başından beri tüm taraflarla diyaloğu, barışa katkı vermeyi hedefleyen bir ülke olduk. Tabii tüm bunları yaparken vatandaşlarımızın günlük hayatlarında fahiş fiyat artışlarını asla görmezden gelmedik.

Çalışanlarımız başta olmak üzere pek çok tedbiri gündeme aldık, almaya devam ediyoruz. Çarkların durmasına , istihdamın gerilmesine izin vermedik. İstihdamın 30.5 milyona yaklaşması bu çabalarımızı ürünüdür.”

RESMİ GAZETE'DE YAYINLANDI

Mevzuat gereği Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun aldığı zam kararı, Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihi takip eden ayın başında uygulamaya alınmak zorunda. Yeni asgari ücret rakamının bugün açıklanması halinde, artışın 1 Temmuz itibarıyla geçerli olabilmesi için yönetmelikte değişim yapıldı ve Resmi Gazete'de yayımlandı.