Asgari ücretlilerin gözü bu açıklamada! Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret saat kaçta açıklanacak? Detaylar belli oldu...

Asgari ücretlilerin gözü bu açıklamada! Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret saat kaçta açıklanacak? Detaylar belli oldu...
Asgari ücrete ek zamda sona gelindi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından yapılan iki günlük toplantının ardından alınan kararların bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurulması bekleniyor. Peki asgari ücret ne zaman açıklanacak? Asgari ücret saat kaçta açıklanacak? İşte yanıtlar...

Türkiye'deki milyonlarca asgari ücretli Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iki dudağından çıkacak yeni asgari ücreti duymak için dakika sayıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından yapılan iki günlük toplantının ardından asgari ücrette son kararın bugün Cumhurbaşkanı tarafından açıklanması bekleniyor. Son gelen bilgiye göre toplantı saat 16:00'da başlayacak.

Asgari ücret direkt olarak asgari ücret alanların yanı sıra, işsizlik maaşı, genel sağlık sigortası primleri, doğum borçlanması, engelli aylığı, rapor ücretleri, 65 yaş üstü aylıkları gibi pek çok kaleme de artış yapılması bekleniyor.

MADRİD DÖNÜŞÜ UÇAKTA AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Madrid dönüşü, uçakta açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gazetecilerin asgari ücret beklentisini sormasının ardından Asgari Ücret Tespit Komisyonu'un en ideal seviyeyi belirleyeceğine güvendiğini ifade etti. Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

ASGARİ ÜCRET BEKLENTİSİ

Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışıyor. İnşallah arkadaşlarımız çalışmayı efradını cami ağyarını mani bir şekilde bitirirler. Biliyorum ki Asgari Ücret Tespit Komisyonu en ideal seviyeyi belirleyecek. Biz de inşallah müjdeli haberi işçilerimizle, emekçilerimizle paylaşırız. Hiçbir vatandaşımızı enflasyona ezdirmeme sözümüz, kararlığımız var. Şartlara göre ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaya devam edeceğiz.

TEKLİF BELLİ OLDU

Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat, asgari ücret görüşmelerine ilişkin açıklamada bulundu. Asgari ücretle ilgili rakam sorulması üzerine, “6391 lira açlık sınırını ifade ettik.” ifadesini kullandı.

Irgat şu ifadeleri kullandı:

“Enflasyon oranlarını ortaya koyduk. İnsanca yaşayabilecek bir ücreti insanların hak ettiğini ifade ettik. Bugün itibariyle 15 milyon 200 bin çalışan var. Bunların 2 milyon 200 bini örgütlü. İnsanca yaşayabileceğimiz bir ücreti ifade ettik.

Geldiğimiz noktada işverenlerin istekleri oldu. 6.391 lira açlık sınırını ifade ettik, bunun altında kalmasın dedik. Enflasyon oranlarını ifade ettik, yarınki toplantımızda bunları görüşeceğiz. Toplantı olması gerekiyor çünkü son toplantı olması gerekiyor.”