İzmir'de ekmek zammı

İzmir'de ekmek zammı
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Ticaret Müdürlüğü, İzmir Fırıncılar Esnaf Odası, İzmir Ticaret Odası Başkanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin temsilcilerinin düzenlediği toplantı sonrası ekmek fiyatı 3 liradan 4 liraya yükseldi. İzmir'de en son 1 Mart tarihinde ekmek zammı yapılmıştı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Ticaret Müdürlüğü, İzmir Fırıncılar Esnaf Odası, İzmir Ticaret Odası Başkanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin temsilcileri ekmek zammı gündemi ile toplandı. Komisyon, İzmir'de ekmek fiyatına artış talebini görüşmek amacıyla bir araya geldi.

İzmir'de son olarak 1 Mart tarihinde zam yapılmıştı. Komisyon üyeleri yapılan fiyat artışıyla birlikte 210 gramı 3 TL'den satılan ekmek için artan maliyetler gerekçe gösterilerek 4 liralık artış konusunda mutabık kaldılar. Toplantıda 4 liralık ekmek talebi oy çokluğu ile kabul edildi. Komisyon kararı, görüş alınmak üzere Ticaret Bakanlığı'na da gönderildi. Bakanlık, fiyatın değişmemesi yönünde görüş verdi ancak alınan kararla İzmir'de bugünden itibaren 210 gram ekmeğin yeni fiyatı, 4 TL oldu.