ÖTV düzenlemesi geliyor! Yerli otomobil TOGG'un satış fiyatı ne kadar oldu?

ÖTV düzenlemesi geliyor! Yerli otomobil TOGG'un satış fiyatı ne kadar oldu?
Elektrikli araçlarda ÖTV düzenlemesi Meclis Komisyonu'ndan geçti. Yeni düzenleme ile yerli otomobil TOGG'un da fiyatı değişecek. Peki yeni ÖTV düzenlemesi ile yerli otomobil TOGG'un satış fiyatı ne kadar olacak? İşte cevabı...

Türkiye’nin ilk yerli elektrikli arabası TOGG’un fiyat etiketini de etkileyecek Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) düzenlemesi komisyondan geçti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda onaylanan kanun teklifi ile beraber motor gücü 160 kW’ı aşmayan matrah (vergisiz) fiyatı 700 bin TL’yi geçmeyen elektrikli araçlar için yüzde 10 ÖTV, matrah fiyatı 700 bin TL’yi geçen elektrikli otomobiller için yüzde 40 ÖTV verilecek.

Mesele ile alakalı açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, ÖTV alınmayan elektrikli araçlarda yüksek fiyatlı otomobiller dikkate alındığı zaman rekabet zedelendiği için 2021 senesinde bu uygulamaya son verildiğini belirtti. Elitaş, bu durumun yerli otomobil imalarını olumsuz etkileyeceğini bu sebeple ÖTV indirimine gittiklerini söyledi. Elitaş yeni düzenleme ile yerli üretimi cazip duruma getirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Açıklanan yeni ÖTV oranı ve matrah limitleri TOGG’un satışa çıkaracağı ilk model C-SUV’un fiyatıyla alakalı da önemli detaylar verdi. TOGG’un vergisiz fiyatının maksimum 700 bin TL olacağı göz önüne alındığı zaman, bu fiyatın üstüne yüzde 10 ÖTV ve yüzde 18 KDV eklendiği zaman 908 bin TL’lik bir satış fiyatı ortaya çıkıyor.