Diyanet milyonlarca lira harcadı! Polislere özel "dini bilgiler" kitabı

Diyanet milyonlarca lira harcadı! Polislere özel "dini bilgiler" kitabı
Diyanet İşleri Başkanlığı, "Polisler İçin Dini ve Ahlaki Bilgiler" isminde bir kitap yayınladı. Kitaba 264 bin lira harcanırken, "Bu eserde iman, ibadet, ahlak ve sosyal hayata dair bilgilere yer verilmiş, dinimizin temel ilke ve değerleri sade bir dil ile anlatılmaya gayret edilmiştir. Böylece yüce idealler uğrunda kutsal bir görev ifa eden güvenlik güçlerimizin İslam dinini sahih kaynaklardan en doğru şekilde öğrenmeleri hedeflenmiştir." ifadeleri kitapta yer aldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 15 Mart tarihinde yapmış olduğu ihale ile polislere yönelik "ahlak ve sosyal hayata dair bilgilere" yer verilen 336 sayfalık bir kitap yayımladığı ortaya çıktı.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre yayımlanan kitapta, "Bu eserde iman, ibadet, ahlak ve sosyal hayata dair bilgilere yer verilmiş, dinimizin temel ilke ve değerleri sade bir dil ile anlatılmaya gayret edilmiştir. Böylece yüce idealler uğrunda kutsal bir görev ifa eden güvenlik güçlerimizin İslam dinini sahih kaynaklardan en doğru şekilde öğrenmeleri hedeflenmiştir. Sahih dini bilgiyle şekillenen sağlam bir inanç, huzur ve güvenliğimiz için her türlü tehlikeyi göze alan emniyet mensuplarımızın manevi gücünü ve motivasyonunu daha da artıracaktır" ifadelerine rastlamak mümkün.

18 MİLYON LİRA HARCANDI

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan "Polisler için Dini ve Ahlaki Bilgiler" kitabına 264 bin lira, "Askere Temel Dini Bilgiler" kitabına ise 528 bin lira harcandığı öğrenilen bilgiler arasında yer alıyor.

Başkanlık bu yılın Ocak-Mayıs döneminde 18 milyon lira harcama yaptı. Bu kitaplar arasında 670 bin lira maliyetle Dini Bilgiler Soruları, Dualarımı Öğreniyorum, Hayatın Tekrarı Yok, İbadetlerimi Öğreniyorum, Sünnete Göre Yaşamak kitapları, 672 bin lira maliyetle Hikayelerle Çocuklara 40 Ayet, Hikayelerle Çocuklara 40 Dua, Hikayelerle Çocuklara Esma-i Hüsna, 538 bin lira 750 lira maliyetle Peygamber Hikayeleri, Zehra’nın Hadis Günlüğü, Ela ile Efe Umre’ye Gidiyor, 695 bin 700 lira maliyetle Hz. Muhammed’in Hayatı Hatemü’l Embiya kitapları yer alıyor.