Ankara'da sel can aldı! 20 yaşındaki genç evinde boğularak öldü

Ankara'da sel can aldı! 20 yaşındaki genç evinde boğularak öldü
Ankara'nın Keçiören ilçesinde bir apartmanın kot-1 katında oturan 20 yaşındaki Busenur Doğanay, sel sularının evine dolması nedeniyle boğularak hayatını kaybetti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün bugün için sarı uyarı verdiği şehirler arasında olan Ankara’da dün akşam saatlerinde sağanak yağış etkisini hissettirdi. Özellikle Keçiören, Yenimahalle ve Etimesgut ilçelerinde şiddetli olan sağanak sebebiyle cadde ve sokaklar göle döndü. Sürücüler suyla dolan yollarda gitmekye zorlandı. Bazı otomobiller suda sürüklendi. Bazı yerlerde araçlar yolda kalıp suya gömüldü. Suda sürüklenen bir motosiklet ise etraftaki bazı vatandaşların çabası ile son anda kurtarıldı. Birçok yerde binaların giriş katlarında olan ev ve iş yerlerini su bastı. Vatandaşlar, kendi olanakları ile suyu boşaltmaya uğraşırken, itfaiye ekipleri de su tahliye etmek amacıyla çalışma başlattı.

Keçiören ilçesi İncirli Mahallesi’ndeki 4 katlı Umut Apartmanı’nı da sağanak yağışla birlikte su bastı. Yokuştan gelen sel suyu binanın içerisine doldu. Zemin kat ile kot-1’de yer alan daireler suyla doldu. Kot-1’deki evde ikamet eden 20 yaşındaki Busenur Doğanay’ın evin suyla dolması sonrasında mahsur kaldığı ihbarı geldi. İhbar sonrasında AFAD, iftaiye ve sağlık birimleri bölgeye gönderildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama Kurtarma dalgıçları, binaya girip arama başlattı. Bir yandan da suyun tahliye edilmesi amacıyla çalışma gerçekleştirildi. Çalışmalar neticesinde Doğanay’ın cesedine ulaşıldı. Doğanay’ın cansız bedeni, gerçekleştirilen incelemenin ardından evden alınarak ambulansla Ankara Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi. Bu esnada Doğanay’ın komşuları gözyaşlarına boğuldu.