29 İlde Kıskaç-20 Operasyonu: 108 Kişi Gözaltına Alındı

29 İlde Kıskaç-20 Operasyonu: 108 Kişi Gözaltına Alındı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, 29 kentte Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik gerçekleştirilen “KISKAÇ-20” operasyonlarında 108 şahsın gözaltına alındığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlükleri Terörle Mücadele (TEM) Dairesi Başkanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı Şube Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda Adana, Ankara, Adıyaman, Antalya, Aksaray, Aydın, Bolu, Bursa, Denizli, Eskişehir, Erzincan, Giresun, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kahramanmaraş, Kırşehir, Malatya, Mersin, Muş, Sakarya, Sinop, Siirt, Şırnak, Tokat ve Uşak’ta FETÖ’ye yönelik yapılan “KISKAÇ-20” operasyonlarında şahısların örgütün sözde “Emniyet Mahrem Yapılanması, Askeri Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması” içerisinde faaliyette bulunduklarının belirlendiğini aktardı.

Örgütün “gaybubet evi” olarak adlandırdığı hücre evlerinde saklandıkları ve ankesörlü telefonlarla iletişim kurduklarını aktaran Yerlikaya, “İfade ve teşhislerde adlarının geçtiği ve FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar sonucu çok miktarda döviz ve Türk Lirası ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” dedi.

21 Örgütün Üyesi Gözaltına Alındı

Örgüt üyelerine ilişkin düzenlenen operasyonların İstanbul detaylarına ulaşıldı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ile TEM Şube ekipleri, FETÖ/PDY mensuplarına yönelik geniş çaplı yeni bir çalışma yapıldı.

Bu örgütün faaliyetlerinin deşifre edilmesine ilişkin gerçekleştirilen çalışmalarda, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye oldukları HTS ve ankesör kayıtları ile belirlenen şahısların gözaltına alınması için operasyonun düğmesine basıldı.

28 farklı adrese eş zamanlı baskın yapıldı ve operasyonlarda 21 FETÖ’cünün gözaltına alındığı ifade edildi.

Şahısların barındıkları adreslerdeki aramalarda ise 15 bin 500 avro, 610 dolar para ve örgütsel doküman niteliğinde birçok dijital materyalin ele geçirildiği aktarıldı.

Yakalanan şüpheliler sorgulanmak üzere TEM Şubeye getirildi.

FETÖ/PDY üyelerine yönelik yürütülen tahkikatın devam ettiği öğrenildi.