8 Kentte Mahzen-49 Operasyonu! Suç Örgütleri Çökertiliyor

8 Kentte Mahzen-49 Operasyonu! Suç Örgütleri Çökertiliyor
Bakan Yerlikaya tarafından yapılan açıklamada 8 kentte eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildiği ifade edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı'nın koordinesinde, Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince 8 kentte eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi.

"Mahzen-49" ismi verilen operasyonlarda, Çankırı merkezli faaliyet gösteren ve Ankara, İstanbul, Rize, Kastamonu, Kırıkkale, Çorum, Düzce ve Sakarya'ya kadar uzanan bir ağa sahip organize suç örgütlerine ilişkin darbe indirildi.

Operasyonlarda suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, tehdit, korkutma ve zorla para alma amaçlı işyeri kurşunlama, uyuşturucu madde ticareti ve yasa dışı silah ticareti gibi suçları işledikleri belirlenen organize suç örgütü üyesi 30 şahıs ekiplerce yakalandı.

Elebaşı da dahil olmak üzere bu şahısların, uzun zamandır bu suçları işlediği ve bölgede önemli bir tehdit oluşturduğu aktarıldı. Operasyonda 15 ruhsatsız tabanca, 10 ruhsatsız tüfek, çok sayıda senet ve para ve muhtelif miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

Suç Örgütleriyle Mücadele Kararlılıkla Devam Ediyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından operasyona yönelik açıklamada bulunuldu. Organize suç örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla devam edileceğinin altını çizildi.

Bakan Yerlikaya, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki ülkemizi organize suç örgütlerinden, çetelerden temizlemeye kararlıyız. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip adalete teslim edeceğiz. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle." dedi.