İstanbul ve Marmara'da Deprem Bekleniyor! Naci Görür Uyardı

İstanbul ve Marmara'da Deprem Bekleniyor! Naci Görür Uyardı
Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul ve Marmara için büyük bir deprem tehlikesinin beklediğinin altını çizdi.

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, "İstanbul'da Deprem ve Kentsel Dönüşüm" panelinde açıklamalar yaptı.

Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul ve Marmara Bölgesi'ni tehdit eden deprem riski hakkında konuştu.

Prof. Dr. Görür, 1912 ve 1999 depremlerine dikkat çekerek, Marmara'da büyük bir depremin kaçınılmaz olduğunu ve bu depremin 7.5 büyüklüğünde olabileceğini vurguladı.

'Bugün Mü Olur Yarın Mı Olur Bilmiyoruz'

Görür, 1912 Şarköy Depremi'nde kırılan fay hattı dışında kalan bölgenin büyük bir depreme gebe olduğunu ve bu depremin 7.5 büyüklüğünde olabileceğini dile getirdi. Depremin zamanını tam olarak bilmenin mümkün olmadığını söyleyen Görür, "Bugün mü olur, yarın mı olur bilmiyoruz. Aynen Kahramanmaraş depremini söylediğimiz gibi." şeklinde konuştu.

Görür, İstanbul'un deprem açısından oldukça riskli bir bölgede olduğunu ve Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın yanı sıra Marmara Denizi fay hattının da tehdit oluşturduğunu söyledi. Bu fay hatlarının kırılması durumunda İstanbul ve çevresinde büyük bir yıkıma yol açabilecek bir depremin yaşanabileceğinin altını çizdi.

Depreme karşı hazırlıklı olmanın önemine vurgu yapan Görür "Deprem ne zaman, nasıl olur bizim konumuz değil. Bizim üzerinde durduğumuz, bu ülkenin herhangi bir yerinde herhangi bir zamanda büyük bir deprem olur, on binlerce insanımız ölebilir. Ölmemesi için gelin kentlerimizi depreme dirençli yapalım. Bu o kadar da zor değil, dünyada bunun yapılmış örnekleri var." dedi.