Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yeni Anayasa Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yeni Anayasa Mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı konuşmada Anasaya açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı'ndan sonra konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan anayasa açıklaması geldi. Türkiye demokrasisinin yeni bir Anayasa'ya ihtiyacı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülke nüfusunun yaşlanıyor olmasının büyük bir tehdit oluşturduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhuriyetimizin 100. yıldönümünü üzülerek ifade ediyorum darbe anayasası ile karşıladık ve geçirdik." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Açıklamaları Şu Şekilde:

"Yamalı bohçaya dönüşen 1982 Anayasası ile ağır aksak bugünlere kadar gelebildik. Cumhuriyetimizin 100. yıldönümünü üzülerek ifade ediyorum darbe anayasası ile karşıladık ve geçirdik. Bunu Türk siyaseti adına bir eksiklik olduğunu daha önce de gündeme getirdim. Karşımızda insicamı bozulmuş, bütünlüğü kaybolmuş, ileri demokrasi ve radikal vesayetin izlerini aynı anda taşıyan bir anayasa bulunuyor. Bu hakikati sadece biz değil hukukçular da sık sık ifade ediyor. Mevcut anayasanın yeni Türkiye'yi taşıması mümkün değildir.

85 milyon olarak yeni yüzyılda yeni anayasa ülküsünü gerçeğe dönüştürmemiz gerektiğine inanıyorum. Bunu kendimiz için istemiyoruz, Türkiye'nin milletimizin buna ihtiyacı var. Siyaset kurumu sivil anayasa yapabilecek kudrete, toplumsal temsiliyete sahiptir. Türk demokrasisi yeni ve sivil anayasasını ülkemize kazandırmalıdır. Yeni anayasa sadece siyasetin konusu da değildir. Sivil toplum, akademi, baro, gazetecilerin ve darbelerin mağdur ettiği tüm kesimlerin de süreci sahiplenmesini arzu ediyoruz."