Fetö'cülere Ağır Darbe! Kamuda Çalışan 44 Şahıs Gözaltına Alındı

Fetö'cülere Ağır Darbe! Kamuda Çalışan 44 Şahıs Gözaltına Alındı
Kamu kurumlarında çalışan 44 şüpheli hakkında FETÖ yapılanmasında mahrem imam oldukları iddiasıyla yakalama kararı çıktı.

Kamu kurumlarında görevli 44 kişi hakkında FETÖ yapılanmasında mahrem imam oldukları iddiasıyla gözaltı kararı çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 28 kentte eş zamanlı olarak yapılan operasyonlar sonucunda kamu kurumlarında aktif görev yapan 44 şahsın FETÖ yapılanmasında ‘mahrem imam sorumlusu’ iddiasıyla gözaltına alındığını açıkladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturmalar kapsamında; FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Emniyet Genel Müdürlüğünü hedef alarak içerisinde yuvalanma, eleman kazanma, Emniyet personelini örgütün kendi içerisinde oluşturduğu sisteme göre kodlama ve kazanılan elemanların örgütsel bağlılık durumlarını takip ederek kaydetme faaliyetleri doğrultusunda, örgüt tarafından ‘mahrem imam’ olarak görevlendirilen, halen çeşitli kamu kurum veya kuruluşlarında aktif olarak çalıştıkları anlaşılan (46) ‘Emniyet Mahrem Sorumlusu’ şüphelinin, Ankara merkezli 28 ilde, 21.05.2024 tarihinden itibaren eş zamanlı olarak gözaltına alınmalarına karar verilmiştir. Halen 44 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Soruşturmaya çok yönlü olarak devam edilmektedir.”