Candan Kardeşler Soruşturmasında Çete Liderinin İtiraf Mektubu Ortaya Çıktı

Candan Kardeşler Soruşturmasında Çete Liderinin İtiraf Mektubu Ortaya Çıktı
‘Suç örgütüne üye olma’ iddiasıyla yakalanmasının ardından tutuklanan sosyal medya fenomenleri Bahar Candan ile tahliye edilen ablası Nihal Candan’ın bulunduğu soruşturmada flaş bir gelişme yaşandı.

Soruşturma çerçevesinde “çete lideri” olduğu öne sürülen eski polis memuru Onur Apaydın, Cumhuriyet Başsavcılığı ve mahkemeye etkin pişmanlık talep eden dilekçesini sundu.

Candan kardeşlerin de tutuklandığı soruşturma, resmi kurum ve kuruluşların icradan satışa çıkardığı araçları ucuza satarak güven kazanan suç örgütüne başlatılmıştı. Bu yöntemle araç talepleri aldığı ve para toplayarak çok sayıda vatandaşı dolandırdıkları ortaya çıktığı iddiasıyla suç örgütü çetesine operasyon yapılmıştı. Soruşturma çerçevesinde çete lideri olduğu belirtilen Onur Apaydın ile bağlantıları olduğu belirtilen sosyal medya fenomeni Bahar ve Nihal Candan kardeşler tutuklanmıştı.

Habertürk’ten Mustafa Şekeroğlu tarafından hazırlanan habere göre, ‘anoreksiya’ya yakalanan Nihal Candan aşırı zayıfladığı için önceki günlerde tahliye edildi. Bu soruşturmayla ilgili yeni bir gelişme kaydedildi. Çete lideri olduğu iddiasıyla iki soruşturmada tutuklu olan Onur Apaydın, etkin pişmanlık içeren yazdığı bir mektubu dilekçe olarak Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na ve yargılandığı mahkemeye gönderdi.

Yazılan dilekçede, kendisinin çetenin lideri olmadığını öne süren Onur Apaydın, dilekçesinde suç örgütünün işlettiği gece kulüpleri ve işyerlerini de 10 sayfalık dilekçesinde adlarını yazdı.

Apaydın dilekçesinde, örgütün daha net bir şekilde ilintilerini ve ilişkilerini, kimin kime nasıl para, araç veya mülk geçiş yaptığını izah edebileceğini ifade ederken, “Bu iki kız kardeşin İnstagram’da çok büyük bir takipçi kitlesi vardır. Fakat paylaşımlarına bakıldığında ‘Ben aldım çok kazandım, siz de alın kazanın’ gibi bir paylaşımları yoktur. Bahar ve Nihal Candan örgütün kasası değildir” denildi.