Türkiye'nin Bir Ülkeyle Birleşeceği Açıklandı! Celal Şengör Duyurdu

Türkiye'nin Bir Ülkeyle Birleşeceği Açıklandı! Celal Şengör Duyurdu
Yer Bilimci Prof. Dr. Celal Şengör, dünyadaki kıta değişimleri sebebi ile 10 milyon senenin ardından Türkiye’nin Libya ile sınır komşusu olacağını duyurdu.

HT Bilim Tarih Felsefe kanalında Fatih Altaylı'nın programına katılan Celal Şengör, yapılan araştırmaların, her 600 milyon yılda bir yeni bir süper kıta oluşumu gösterdiğini ifade etti.

Şengör, bu süreçte dünyanın değişime uğrayacağını ve ülkemizin haritadaki konumunun da değişeceğini söyledi.

Yaşanacak kıta değişimleriyle beraber ‘Avrupa’nın parçalanacağını ve Batı Avrupa’nın bir ada haline geleceğini’ söyleyen Şengör, Amerika ve Asya’nın da ‘büyük ihtimalle’ çarpışacağını öne sürdü.

Şengör’e göre, 10 milyon senenin ardından oluşması öngörülen Yeni Pangea’dan en çok ülkemiz etkilenecek. Akdeniz’in tamamen kapanacağını ve yeni bir dağ kuşağı oluşacağını aktaran Şengör, bu oluşumların şu anda bile yaşandığını aktardı.

Celal Şengör, 10 milyon yıl sonra Türkiye ile Libya birleşeceğini kaydetti. Türkiye ve Libya, kara komşusu olacak. Celal Şengör, konuya ilişkin “Mesela 10 milyon yıl sonra Libya ile öpüşüyoruz. Bugünkü hıza bak, biz gidip Libya ile birleşiyoruz. Ve yavaş yavaş Doğu Akdeniz kapanıyor” ifadelerini kullandı.