Türkiye’nin İlk Süper Kahraman Altay'ın çekimleri başlıyor! T World Evreni nedir? Altay'ın güçleri neler?

Türkiye’nin İlk Süper Kahraman Altay'ın çekimleri başlıyor! T World Evreni nedir? Altay'ın güçleri neler?
İlk Türk süper kahraman Altay'ın çekimleri temmuzun sonunda başlayacak. Peki T World Sinematik Evreni içinde yer alacak olan Altay'ın konusu nedir? T World Evreni nedir? T World Evreni'nde kaç süper kahraman var? İlk Türk süper kahraman Altay'ın güçleri neler? İşte detaylar...

Son yıllarda sinemanın en popüler konusu hiç kuşkusuz süper kahramanlar. Dünyadaki insanları süper kahramana doyurmak için birbiriyle yarışan Disney'in Marvel Sinematik Evreni ve DC Evreni'ne sıkı bir rakip yolda.

TRT Dijital için hazırlanan ilk Türk süper kahraman dizisi "Altay" hem insanlığı kurtarmak için savaşacak hem de T World Sinematik Evreni'ni tanıtacak. Peki ilk Türk süper kahraman Altay'ın konusu nedir? T Worl Evreni nedir? T World Evreni'nde kaç süper kahraman var? İlk Türk süper kahraman Altay'ın güçleri neler? İşte cevaplar...

İlk kez 2019 yılında süper kahramanlardan oluşan sinematik evreni oluşturma çalışmaları başladı. Türk süper kahramanlardan oluşacak bir dizi ve sinema evreni hazırlığı tam hızıyla devam ediyor.

Bu kapsamda hayata geçirilecek ilk dizinin başına Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. ve Lost yapımlarıyla popülerlik kazanan Bobby Roth’un geçmişti. T World evreninin ilk projesi Altay’ın detayları ortaya çıkmaya başladı.

ALTAY DİZİSİNİN KONUSU NEDİR?

T World Entertainment şirketinin yapımcılığını yaptığı dizinin çekimleri temmuz ayının sonunda başlıyor. Yapım, TRT Dijital'de yayınlanacak. Altay dizisi, bir süper kahraman olarak karşımıza çıkacak ve dünyanın sorunlarıyla uğraşırken aynı zamanda dizide bulunacak olan esas kötüden insanlığı kurtarmak için çabalayacak.

İLK SÜPER KAHRAMAN ALTAY'IN GÜÇLERİ NELER?

Live-action olarak çekilecek dizi, çeşitli kültürlerden ilham alan süper kahramanları içerecek ve toplamda 4 sezon, 26 bölümden oluşacak.

Karakterlerin güçleri ilhamını doğu medeniyetlerinden alıyor. T World çevre sorunları, savaşlar ve salgın hastalıklar gibi evrensel krizler ile birlikte kötülerin üstesinden gelmek için son teknolojiyi ve eski bilgeliği kullanan 35 süper kahramandan oluşacak.

Altay dizisi 35 süper kahramandan 6’sını meraklılarına sunacak. Yapımın 4 sezonunda 4 esas kötü olacak.

T WORLD EVRENİ GENİŞLEYECEK

Bülent Turgut, Raif İnan ve Erdal Bozkuş’tan oluşan yapım ekibi, T World Sinema Evreni’ni dizi, film, oyun ve çizgi romanlarla olabildiğince büyütmeyi amaçlıyor.

Konsept ve süper kahramanları Halid S. Şimşek ile birlikte oluşturan Bülent Turgut tasarladı. Onur Can Çaylı (Game of Thrones) karakter gelişimini programladı. Dizinin yönetmenliğini Kerem Çakıroğlu, Murat Şenöy ve Hamit Coşkun ortak olarak yer alacak. Aksiyon sahneleri ise Dusan Hyska'ya emanet.

Bülent Turgut dizi ile alakalı olarak şu ifadeleri kullandı:

“İzleyicileri ilk kez T World Sinematik Evreni’ne davet etmeyi ve onları yıllardır tasarladığımız yeni süper kahramanlarla tanıştırmayı dört gözle bekliyoruz. Doğu uygarlığının tarihi büyüleyici hikâyelerle dolu. Bu evren, kültürümüzün derin ve zengin geçmişinden esinleniyor. Dizi, dünyanın dört bir yanından izleyicilerin seveceği ilgi çekici karakterlere ve olay örgülerine sahip olacak. Çekimlere başlarken Türk süper kahraman dünyasını hayata geçirmeyi dört gözle bekliyoruz.”

Altay dizisinin 4 sezonu birden Ocak 2023 tarihinde yayına girecek.