Gümüş Fiyatlarının Yükseleceği Sinyali Verildi

Gümüş Fiyatlarının Yükseleceği Sinyali Verildi
İsviçre'nin en büyük bankası UBS tarafından 2024 sene sonu gümüş fiyatı tahminleri güncellendi.

UBS stratejistleri, 2024 yılı boyunca altına kıyasla gümüşte yakın vadede daha yüksek performans beklentisiyle gümüş fiyatı tahminlerini yükseltti.

İsviçre yatırım bankası UBS, gümüş için 2024 yılsonu fiyat hedefini yüzde 20 artırarak 36 dolara çıkardı. Ortalama fiyat beklentisini de yüzde 14 artışla 30,5 dolar seviyesine çıktı.

Stratejistler, "Yeni gümüş fiyatı beklentilerimiz, altına kıyasla daha iyi bir performansı yansıtıyor. Altın fiyatlarının arttığı, Fed'in politikayı gevşetmesinin beklendiği ve piyasa arz ve talep temellerinin sıkılaştığı bir ortamda gümüşün göreceli olarak iyi performans gösterecek şekilde iyi konumlandırıldığını düşünüyoruz" dediler.

Gümüş piyasasında olası bir sıkışma konusunda endişeler olsa da UBS, bol miktarda gümüş stokunun varlığına inanıyor.

UBS stratejistleri "Önümüzdeki birkaç ay boyunca altın fiyatlarının cansız seyretme potansiyeli, gümüş fiyatlarının da son dönemdeki üstün performansının bir kısmını geri vermesine neden olabilir" uyarısında bulundu.

Bunun yatırımcılara daha iyi giriş seviyeleri ve gelecekte altına kıyasla daha fazla gümüş üstünlüğü için pozisyon almak için daha cazip bir fırsat sunacağını belirtti.

Gümüşün yurtiçi güncel fiyatı 31,55 TL. Dünkü Gümüş kapanış fiyatı ise 30,93 TL olmuştu.