İşte Türkiye'nin En Değerli Markaları! Zirve Değişmezken Sürpriz Markalar Göründü

İşte Türkiye'nin En Değerli Markaları! Zirve Değişmezken Sürpriz Markalar Göründü
Brand Finance, Türkiye'nin en değerli markalarını belirlemeye devam ediyor.

Brand Finance'in 2024 yılı araştırması tamamlandı ve Türkiye'nin en değerli markaları belli oldu. 7 senedir olduğu gibi bu sene de zirve Türk Hava Yolları'nın oldu. Öte yandan bu sene TOGG'da listede kendine yer buldu.

Brand Finance'in Türkiye'nin En Değerli Markaları 2024 araştırması sonuçlandı. Türk Hava Yolları'nın (THY) 2024 yılı marka değeri 1 milyar 985 milyon dolara ulaştı.

Prof. Dr. Ahmet Bolat'tan Açıklama

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, konuya ilişkin "Milli bayrak taşıyıcısı olduğumuz Türkiye'mizin ‘En Değerli Markası’ olarak üst üste yedinci kez seçildiğimiz için gururluyuz. Bu paye bizlere sadece göklerde bayrağımızı taşımanın ötesinde görev ve sorumluluklarımız olduğunu hatırlatırken, elde ettiğimiz bu başarı tüm Türk Hava Yolları ailesini daha büyük başarılar için motive ediyor." ifadelerine yer verdi.

TOGG İlk Kez Listede Yer Aldı

Ülkemizin mobilite alanında hizmet veren küresel teknoloji markası TOGG da bu sene ilk defa Türkiye'nin en değerli markaları arasına girdi. Yerli otomobil Togg, listenin 20'inci sırasında yer aldı. Togg'un marka değeri 182 milyon dolar olarak hesaplandı.

Bu yıl sermaye piyasasına dahil markalardaki artış sonrasında marka sıralaması 100'den 125'e yükseltildi. Türkiye'nin en değerli 125 markasının toplam değeri ise 14,7 milyar dolar olarak açıklandı.