Kripto Yatırımcılarına Kötü Haber! Bakan Şimşek Duyurdu

Kripto Yatırımcılarına Kötü Haber! Bakan Şimşek Duyurdu
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, milyonlarca kripto yatırımcısını üzen haberini duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kamu tasarruflarına dikkat çekerken milletvekillerinin de tasarruf tedbirlerini dikkate alarak hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Bakan Şimşek yatırım ödeneklerinde yüzde 15 oranında kesinti yapılacağını ve fiziki ilerlemesi yüzde 75’ten fazla olan yatırım projelerine öncelik verileceğini belirtti.

Öte yandan Bakan Şimşek, kamu yatırım programına yeni proje alımı olmayacağını da kaydetti. Bakan Şimşek, birçok vergi muafiyeti, indirimi, teşviki ve istisnasının kaldırılacağını söyledi.

Bakan Şimşek, kripto varlıklardan ve borsada yapılan işlemlerden elde edilen gelirlerin vergilendirilmesine yönelik yeni düzenlemelerin de yolda olduğunu ifade etti.

Bakan Şimşek “Dünyada da böyle, bir gelir elde ediliyorsa bunun vergisi de olmalı. Kripto varlıklar, borsada işlem gören varlıklar, yatırım fonları vb. bunların disipline edilmesi lazım” şeklinde konuştu.

Bakan Şimşek ekonomik adımlar çerçevesinde yabancı sermayenin ülkeyi girişini kolaylaştıracak adımların atılması gerektiğini aktardı. Bakan Şimşek, “Yabancı sermaye gideceği ülkedeki kurallara bakar, hukuki güvencelere bakar. Biz bunları sağlarsak, kuralları net olarak koyarsak yabancı sermaye de gelir” dedi.