Doğal Gaza Zam Gelecek Mi? BOTAŞ Açıkladı

Doğal Gaza Zam Gelecek Mi? BOTAŞ Açıkladı
BOTAŞ tarafından yapılan açıklamada Haziran ayında doğal gaza zam yapılıp yapılmayacağı duyuruldu.

1 Haziran 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak doğal gaz toptan satış fiyatlarına ilişkin açıklama Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafından yapıldı.

Doğal gaz toptan satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılıp yapılmayacağına ilişkin açıklama geldi. BOTAŞ "Doğal gaza zam yapılacak mı?" sorusuna cevap verdi.

BOTAŞ'ın açıklamasında, doğal gaz toptan satış fiyatlarının piyasa koşulları, ülkenin ekonomik şartları, piyasa fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun tarife ile ilgili kararları ve maliyet unsuru olan alım-işletme giderlerindeki değişim dikkate alınarak belirlendiği ve tüketicilere sunulduğu belirtildi.

Açıklamada, "Bu kapsamda, Kuruluşumuz tarafından 01 Haziran 2024 tarihinden itibaren geçerli olan Doğal Gaz Toptan Satış Fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır." ifadelerine yer verildi.

Öte yandan BOTAŞ, Household Energy Price Index (HEPİ) fiyatları esas alındığında konutlarda, Ukrayna'nın ardından Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatının Türkiye'de uygulandığını da aktarıldı.

Ayrıca Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nca (EPDK) 1 Temmuz 2023 tarihinde konutlarda doğal gazda yüzde 25 zam sınırı kaldırılmıştı.