BBP Lideri Destici: En Düşük Emekli Maaşı 17 Bin Tl'nin Üzerinde Olmalı

BBP Lideri Destici: En Düşük Emekli Maaşı 17 Bin Tl'nin Üzerinde Olmalı
BBP lideri Destici, en düşük emekli maaşının şu anki asgari ücretin altında olmaması gerektiğini ifade ederek, en düşük emekli maaşının 17 bin liranın üzerinde olması gerektiğini aktardı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde gerçekleştirdiği basın toplantısında, İstanbul’un fethinin 571. yıl dönümünü kutlayarak, dünyada bir çağın açıldığını, bir çağın ise kapandığını dile getirdi.

BBP lideri Destici, hükümetin en düşük emekli maaşını 12 bin 500 Tl'ye çıkarmayı planladığına yönelik habere değinerek, 3 Temmuz 2024 tarihinde enflasyon oranlarının açıklanması ile beraber emeklilerin durumunun iyileştirilmesine ilişkin atılacak adımları desteklediklerini, ancak habere konu olan iyileştirmeyi asla yeterli bulmadıklarını aktardı.

En düşük emekli maaşının şu anki asgari ücretin altında olmaması gerektiğini savunan Destici, temmuz ayında da “bu yanlışın ve adaletsizliğin ortadan kaldırılması gerektiğini” belirtti. Destici, en düşük emekli maaşının 17 bin liranın üzerinde olması gerektiğini söyledi.

Esnafın sorunlarına da değinen Destici, esnafın ekonominin olumsuz koşullarından en fazla etkilenen kesim olduğunu aktardı. BBP lideri Destici, hükümetin, esnafın problemleri konusunda çalışma grubu oluşturması, alınacak ekonomik önlemlerin bir karara bağlanması gerektiğini dile getirdi.