Bakan Şimşek'ten Enflasyona İlişkin Umutlandıran Açıklama

Bakan Şimşek'ten Enflasyona İlişkin Umutlandıran Açıklama
İstanbul'da panele katılan Bakan Şimşek, İstanbul'da katıldığı panelde, "Dezenflasyonun eşiğindeyiz" ifadesiyle sabır istedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul'da Enflasyonla Mücadele ve Merkez Bankacılığı paneline katıldı. Bakan Şimşek konuşmasında enflasyona ilişkin bir kez daha sabır istedi ve düşüşün eşiğinde olduklarını dile getirdi.

Bakan Şimşek “Enflasyonda depremin payı giderek azılıyor. Enflasyonda bir patikaya oturtuyoruz. Enflasyon beklentilerinde iyileşme var. Tam bizim hedeflerimize paralel değil ama vatandaşlarımız ve piyasa aktörleri sözlemleri kadar performans de önemli. Beklentilerin bizim yakınsamalara yaklaştığını kısa zamanda göreceğiz” şeklinde konuştu.

Tek Hane İçin Biraz Sabır Gerekiyor

Yaptığı acıklamada ülkemizde uzun zamandır süren yüksek enflasyon konusuna da değinen Şimşek enflasyondaki tek hane için biraz sabır gerektiğin aktarırken “dezenflasyonun eşiğindeyiz" mesajını verdi.

Enflasyon beklentilerinde iyileşme olduğunu kaydeden Şimşek “Sıkı para politikası sürecek. Merkez Bankamız ne gerekiyorsa yapıyor, çok iyi bir ekibimiz var. Merkez Bankamız bütün araçları kullanıyor, sonuç alacağımıza inanıyorum. Merkez Bankamız ihtiyaç duyarsa, Hazine ve Maliye olarak gerektiğinde ihtiyacımızın da ötesinde likiditeyi çekmek için borçlanacağız, biz dönem dönem yaparız.” dedi.