Yüzde 25 Kira Artışı Ne Zaman Bitecek? Bakan Şimşek'ten Flaş Açıklama

Yüzde 25 Kira Artışı Ne Zaman Bitecek? Bakan Şimşek'ten Flaş Açıklama
Bakan Şimşek, kira artışlarında yüzde 25 zam sınırına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, milyonlarca kiracı ve ev sahibini ilgilendiren yüzde 25'lik zam sınırı uygulaması 1 Temmuz 2024'te sona ereceğini duyurdu.

Şimşek ,''Kira artışlarına 25 yasasının devam etmesinin bir mantığı olmadığını, büyük ihtimalle devam etmeyeceğini düşünüyorum. Piyasada fiyatlara müdahale edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Genel olarak az müdahale gerekli. Sadece arzı arttıracak teşvikler ile piyasaya müdahale edebiliriz'' dedi.

Şimşek, vergilerde artış olmayacağını da ifade ederek "KDV’yi artırdık, akaryakıtta ÖTV’yi artırdık. Neden? Deprem yaralarını sarmak için. Bunlar bu sene yapılmayacak." şeklinde konuştu.

Bakan Şimşek, ''Fon akışında bizim öngördüğümüzden çok daha büyük bir artış var. Programın çalıştığı ortaya çıktıkça Türkiye'ye talep artıyor. Ekonomide büyümenin kompozisyonu iyileşiyor, daha sürdürülebilir ve dengeli bir büyüme var. Makroekonomik dengesizlikler yavaş yavaş ortadan kalkıyor. Programa olan güven güçlü, sürekli pekişiyor. Programlar canlı organizma gibidir. Sürekli tekrar güçlendirilmesi, iyileştirilmesi, temellerinin sağlamlaştırılması çok önemli. Programı sürekli bir şekilde güçlendirme çabamız var ve bu devam edecek. Enflasyon beklentilerinde geçen yıla göre muazzam bir iyileşme var.'' ifadelerini kullandı.

IMF eleştirilerini de cevaplayan Şimşek, ''Bu program Türkiye'nin kendi programıdır. Hiçbir uluslararası kuruluşla diyaloğa girmedik'' dedi.

Bakan Şimşek'ten Döviz Kuru Açıklaması

Bakan Şimşek "Şu anda biz piyasadan döviz almasak lira belki 30'un altına düşerdi. Biz rezerv biriktiriyoruz, rezerv pozisyonumuzu güçlendirmemiz lazım." şeklinde konuştu.