Hisse Bakiyesi Yetersiz Ne Demek?

Hisse Bakiyesi Yetersiz Ne Demek?
Türkiye’de hisseler üzerinden işlem yapmak isteyenlerin sıkça aldığı hata hisse bakiyesi yetersiz ne demek? İşte merak edilenler…

Türkiye’de halka arzlarda artış olması sonrasında borsaya giren kişi sayısında da artış yaşandı. Ancak çoğu kişinin sistem ve terimlere yabancı olması nedeniyle aldığı hatalar da gündeme gelmeye başladı. Son günlerde Türkiye gündeminde en çok gündem olan konulardan birisi hisse bakiyesi yetersiz ne demek oldu. İşlem yapmak isteyen ancak hisse bakiyesi yetersiz sonucu alan kişiler, bu sorun için uzman isimlere sosyal medya üzerinden ulaşarak destek almaya çalıştı.

Hisse Bakiyesi Yetersiz Ne Demek, Sorun Nasıl Çözülür?

Hisse bakiyesi yetersiz sorunu yaşayanların dikkat etmesi gereken detay süredir. Türkiye’deki mevcut sistem nedeniyle bir hisse senedi alındığında aynı gün satış işlemi yapılmamaktadır. Satın alınan hisselerin aynı gün satılmak istenmesi halinde hisse bakiyesi yetersiz hatası alınmaktadır. Bu hatanın alınmaması için hisse alım ve satımlarında 1 günlük sürenin öngörülmesi gerekmektedir. Brüt takas uygulaması bulunan hisselerde geçerli olan bu kural nedeniyle hisse bakiyesi yetersiz sorunu yaşanmaktadır.

hisse-bakiyesi-yetersiz-ne-demek.jpg

Eğer süre konusunda kurallara uyduysanız ve hala bu hatayı almaya devam ediyorsanız ikinci detaya dikkat edilmesi gerekir. İkinci detayda ise yatırımcıların yeterli hisseye sahip olmaması yer almaktadır. Eğer elinizde satmak istediğiniz kadar hisse bulunmuyorsa, satış işlemi sırasında yetersiz hata alınır.