Çukurova Belediyesi, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen çocuklar ve yetişkinlere yönelik psikolojik destek hizmeti başlattı. Destek kapsamında depremzede çocuklar için özel psikolojik oyun terapileri, yetişkinler için ise travma sonrası yaşanan stres bozuklukları için grup terapileri yapılacak.
Çukurova’da başta çocuklar olmak üzere depremden etkilenen her yaştan yurttaşa ve diğer komşu şehirlerden gelen depremzedelere psikolojik destek verilmeye başladı. Tesisler Müdürlüğü’nde görevli uzman psikologlar aracılığıyla terapi etkinlikleri başlatan belediye, sürecin psikolojik olarak en az hasarla atlatılmasını amaçlıyor. Belediye, yetişkinler gibi duygu ve düşüncelerini ifade edemeyen, yaşanan deprem korkusuyla ve depremin oluşturduğu olumsuz yaşam koşullarının yarattığı stresle baş etmekte zorlanan çocuklar için psikolojik terapi seansları düzenliyor.
Tesisler Müdürlüğü’nün psikoloğu Kader Fakılar, depremin ikinci gününden itibaren psikolojik ilk yardım terapileri uygulamaya başladıklarını söyledi. Çukurova Belediyesi olarak halkın ruh sağlığını güçlü tutmaya çalıştıklarının altını çizen Psikolog Fakılar, deprem sonrası yetişkin bireylerde yerinde duramama, ani irkilmeler yaşama, uyku düzeninin bozulması, güvensizlik, yabancılaşma, sosyal geri çekilme gibi bilişsel, fiziksel ve sosyal tepkilerin oluşabildiğini paylaşarak, çeşitli grup ve kişisel terapilerle tesislerde misafir ettikleri depremzedelerin en az hasarla süreci atlatması için çaba gösterdiklerini dile getirdi.
Beden sağlığı kadar ruh sağlığının da normalleşme sürecinde çok önemli olduğunu kaydeden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ise belediye psikologlarının her yaştan depremzedeyle ilgilendiğini belirterek, deprem sonrası özellikle çocuklar ve kadınlarda yaşanabilecek psikolojik travma ve ruhsal çöküntülere destek sunmaya çalıştıklarını aktardı. Başkan Çetin, isteyen ve ihtiyaç duyan her yurttaşın, Tesisler Müdürlüğü’ne başvurarak ücretsiz şekilde psikologlarla görüşebileceklerini hatırlattı.
Bir yanıt yazın