Hastaneden randevu almak imkansıza yakın! Ağız ve diş sağlığında aylar sonrasına randevu

Hastaneden randevu almak imkansıza yakın! Ağız ve diş sağlığında aylar sonrasına randevu
Türkiye'de sağlık sistemi adeta çökmüş durumda. Hastalar aylar sonrasına bile randevu bulmakta zorlanıyor. Özellikle ağız ve diş sağlığı polikliniklerinde randevu yok. Vatandaşlar 'Hastane randevusu alamıyorum' şikayetlerini sosyal medyada paylaşıp yetkililerden yardım bekliyor.

Kamu hastanelerinde en çok da İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi büyük şehirlerde randevu çilesi sürüyor. Çok sayıda vatandaş en erken 3-4 hafta sonrasına randevu alabildiğini belirterek isyan ediyor. Bazı ilçelerde ise yoğunluk nedeniyle hiç randevu verilmiyor. Muayene randevusu almayı başaranlar ise oldukça şanslı. Fakat birçok hastaya özellikle de ağız ve diş sağlığı polikliniğine randevular 3-4 sonraya dek verilebiliyor.

Türkiye'de kamu hastanelerinde 132 ağız ve diş sağlığı merkezi var. Fakat özellikle diş randevusu almak isteyen vatandaşlar aylar sonrasında dahi randevu bulamıyor. Türkiye'de çok sayıda insanın açlık ve yoksulluk sınırında hayatını sürdürdüğüne dikkat çeken uzmanlar, vatandaşların özel bir diş hekimine gidip muayene olmasının hemen hemen imkansız duruma geldiğini belirtiyor. Kamu hastanelerinde meydana gelen randevu problemi sebebiyle çok sayıda vatandaş diş muayenesi yaptıramıyor.

Türkiye'de 5000 kişiye 1 diş hekiminin düştüğünü anımsatan uzmanlar, kamunun bir an evvel koruyucu hekimliğe dönmesi gerektiğine dikkat çekiyor.