Dua Lipa Müslüman mı? Dua Lipa’nın Dini Ne?

Dua Lipa Müslüman mı? Dua Lipa’nın Dini Ne?
Tüm dünyanın yakından takip ettiği Dua Lipa Müslüman mı? Dua Lipa’nın dini ne? İşte ünlü sanatçıyla ilgili bilinenler…

Türkiye’de de geniş bir dinleyici kitlesi bulunan Dua Lipa son dönemlerin en ikonik isimlerinden birisi. Dini ve inanışlarıyla dikkat çeken Dua Lipa Müslüman mı sorusu da her zaman gündemdeki yerini koruyor. İngiliz şarkıcı Dua Lipa dini ne sorularının çok gündemde olması nedeniyle ünlü isim bu konuda açıklamalarda bulundu.

Dua Lipa Kökeni Ne?

22 Ağustos 1995’te dünyaya gelen İngiliz şarkıcı, dumanlı özel sesi ile beğeni kazanıyor. Çok genç olmasına rağmen fiziği, güzelliği ve sesiyle ilgi çeken Dua Lipa’nın kökeni ise Arnavut. Yaşamında hiçbir zaman Kosova bölgesinde yaşamayan Dua Lipa, ünlenmesiyle birlikte İngiltere’deki yaşamına aynı şekilde devam etti.

dua-lipa-musluman-mi.jpg

Dua Lipa Arnavut mu?

Dua Lipa Arnavut. Dua Lipa’nın ailesi, Kosova'nın başkenti Priştine'den gelen etnik Arnavutlar. Diğer birçok Kosovalı gibi, Dua'nın ailesi de 1990'larda Kosovalı Arnavutlara yönelik şiddet ve baskı nedeniyle Batı'ya göç etmek zorunda kaldı. Böylece ailenin popüler kızı İngiltere’nin başkenti Londra’da doğdu. Hayatının sadece 2 yılını Kosova’da geçiren Dupa Lipa, 11 yaşındayken ailesiyle birlikte Kosova'ya geri döndü. Kosova'nın bağımsız olduğu dönemlerde yapılan bu ziyaretler sonrasında sanatçı İngiltere’ye dönüş için ailesini ikna etti. Böylece Kosova süreci de sona erdi. Ancak bu özel yerin sanatçı için özel bir anlam taşıdığı düşünülüyor. Zira bir keresinde X’te söylediği "Kızı Kosova'dan çıkarabilirsin ama Kosova'yı kızdan çıkaramazsın" sözü hala akıllardadır...

Dua Lipa’nın İlham Kaynağı Babası Oldu

Şarkıcının en büyük ilham kaynağı, eskiden müzisyen olan babası Dukagjin'di. Genç İngiliz sanatçı, Sylvia Young'ın ünlü Tiyatro Okulu'na gitti. 2015 yılında Dua Lipa, "New Love" adlı ilk şarkısını yayınladı. Birkaç ay sonra, "Be the One" ikinci single ile kariyerine devam etti. Şarkılarının popülerlik kazanmasıyla şöhret basamaklarını bir bir çıkan Dua Lipa böylece etkileyici bir müzik kariyerine de imza atmayı başardı.

dua-lipa-musluman-mi-001.jpg

Dua Lipa Müslüman mı?

Müzik kariyeri kadar ünlü sanatçı hakkında net cevabı öğrenilmek istenen soru “Dua Lipa Müslüman mı? “ oluyor. Arnavut nüfusunun büyük bir bölümü Müslüman olduğu için Dua'nın ailesi de Müslümandı. Bu nedenle kardeşleriyle birlikte Dua Lipa Müslüman geleneklere göre yetiştirildi, İslami bir evde büyüdü. Ancak ailenin ve sanatçının dinine ne kadar inandığı, ibadetleri nasıl yaptığı özel hayat kapsamında bilinmiyor. Ancak Müslümanlığa karşı büyük bir saygısı olduğu bilinen sanatçı sosyal medya hesaplarından düzenli olarak dünyanın dört bir yanındaki Müslümanların Ramazan Bayramı gibi özel günlerini kutluyor.

Şarkıcının ünlü bir şarkısı şöyle;