Starbucks Hisse Düşüşleri Sürüyor

Starbucks Hisse Düşüşleri Sürüyor
Starbucks hisselerinde yaşanan düşüş devam diyor. Son güncellemelerde kayıp yüzde 12’ye ulaştı. İşte detaylar.

NASDAQ’da işlem gören Starbucks hisselerinde son raporlar sonrasında başlayan düşüş sürüyor. Şirketin yıllık tahminlerinde revize açıklaması sonrasında olumsuz etki gören hisseler ilk andan son ana kadarki süreçte yüzde 12 kaybın yaşanmasına yol açtı.

Çin Etkileri ve Enflasyon Starbucks Hisselerini Vurdu

Şirketin yıllık hedeflerinde revizyona gitmesinin en önemli sebeplerinden birisi yüksek enflasyon oldu. Dünya genelinde pandemi sonrasında ortaya çıkan enflasyon, tüketici tercihlerinin değişmesine yol açtı. Kafe ve Starbucks şubelerinde kahve içmek yerine evlerde demlenmeye başlanan kahveler, şirketin planlarını gözden geçirmesine yol açtı. Bu konuda bir diğer etken ise Çin’de Starbucks’ın toparlanma sürecinde başarısız ve yavaş olması. Tüm bunlar Starbucks için olumsuz bir etki olurken süreç doğrudan borsada da hissedildi.

starbucks-hisse-dususleri-suruyor.jpg

İsrail’in Starbucks Üzerindeki Etkisi Yüksek

İsrail ile Filistin arasında yaşanan siyasi gerilimden en çok etkilenen şirketlerden birisi de Starbucks oldu. Şirket resmi site üzerinden dahi İsrail’e destek iddialarına yönelik cevap vermek durumunda kalırken bu konuyla ilgili açıklama yapmak durumunda kalırken süreç şirketin prestij kaybına yol açtı.

Starbucks’ta Hedefler Yeniden Belirlendi

Yapılan revize sonrasında ise şirketin hisse başına büyüme tahmini yüzde 15 ile 20 arasında olurken revizyon sonrasında bu oran yüzde 4 ile 6 arasında çekildi. Tek haneli rakamlara çekilen büyüme oranları şirket için oldukça olumsuz bir tabloyu ortaya çıkardı.

Starbucks CEO’su Laxman Narasimhan tarafından yapılan açıklamalarda tüketicilerin harcamaları konusunda daha seçici olmaya başladığı vurgulandı. Şirketin fiyat kazanç çarpanı 20,88 olarak açıklanırken şirketin sektördeki benzer rakipleri arasında yer alan McDonald's 21,54 Restaurant Brands ise 20,83 açıklamıştı.